Van összefüggés?

Másfél éve diagnosztizáltak édesapámnál T-sejtes limphomát, kb. fél éve Sezari kórt.Két hét óta tüdőgyulladás ellen kezelték, de most a Ct tüdőtályogot mutatott. Kérdésem, hogy ezen betegségek között van-e összefüggés és milyen eséllyel indulunk harcba a tályog ellen.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Átyimné Fejes Anikó

Dr. Váróczy László PhD válasza T sejtes limphoma témában

Tisztelt Érdeklődő!

Mindenképpen van összefüggés, hiszen a Sézary-kór, mint minden lymphoma, immunhiányos állapotot eredményez, s ez fokozottan hajlamosít a fertőzésekre. A tüdőtályog sajnos komoly dolog, a gyógyulási esélyekről látatlanban nehéz nyilatkozni, ismernem kellene az Édesapja részletes vizsgálati eredményeit (pl. vérkép, fehérje- és imuunglobulinszintek) , esetleges társbetegségeit (pl. idült bronchitisz, cukorbetegség van-e? ) .

Kérdés: 2011. március 30., 22:05; Megválaszolva: 2011. március 31., 21:56
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine)...