Vérkép leletre javaslat. Vörös és Fehér vérsejt számainak emelésse.

A legutóbi Hematológiai szakrendelésen a Budapestről jött csontvelő, és vér vizsgálatok alapján az Akut Keókémia betegségem viszafordult, a kezelőorvosom szerint az eredmények jók semilyen kezelést nem kell kapjak, 2012.Junius hónapban Kontrolra kel menjek. Elég fára- dékony vagyok, fáj a nyakam mert nyaki sérvem van, fáj és zúg a fülem, álmos vagyok. Az étvágyam jó, és meghiztam. A kérdésem az hogy milyen eljárással, vagy gyógyszerrel lehetne megemelni a fehér és vörös vérsejtek számát. Infúzióval, vagy egyéb vérkészitményt kell kapjak. Köszönöm válaszát Rozália

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza leukaemia témában

Kedves Rozália!

Ez a lelet, nem szól leukémia mellett, persze én nem ismerem az előző leleteit, ami alapján leukémiát diagnosztizáltak.

Ez a lelet a csontvelő működésének a "lelassult" voltát jelzi, ami lehet önálló betegség, és lehet korábbi kemoterápia, vagy sugárkezelés eredménye is.

Valóban vérszegény, de ilyen esetben a vaspótlás nem jó egyértelműen, nem szokta megemelni lényegesen a Hgb értéket. A fehérvérsejtszám emelésre van lehetőség injekciós kezelés formájában, de ez lényegesen alacsonyabb fehérvérsejtszám mellett szükséges csak, Önnek erre pillanatnyilag nincs szüksége.

A juniusi kontroll vizsgálat meg fogja mutatni, lesz-e lényeges elmozdulás az eredményeiben, attól fog függeni, mi a további teendő.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 14., 15:55; Megválaszolva: 2012. május 18., 08:55
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé...
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...
labor lelet