Bal oldali hátfájás

Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete, hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél, hetek óta szakadozik fel a nyálka, sokszor köszörülöm meg a torkom, de keveset köhögök. A torkom nagyon érzékeny, gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet, hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben? Szedtem köptetőt, de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben, hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert? Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hátfájás témában

Tisztelt Juli,

A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

Tisztelettel, Dr. Brugós László

Kérdés: 2008. július 06., 17:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Fokozott Interstitialis Rajzolat
Tisztelt Doktornő, Körülbelül 6 héttel ezelőtt gégefájdalmaim voltak, ami addig fokozódott, hogy a beszéd is nehezemre esett. A pandemias...
Hátfájás, tüdőrák? - sürgős
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok, 13 évig dohányoztam, majd 4 hónapig abbahagytam a dohányzást és most újból elkezdtem dohányozni. K.b.: ...
Mire utalhatnak a tünetek?
Tisztelt Doktornő! 20 éves vagyok, kb. 4 évig dohányoztam (időnként most is elszívok egy, vagy két cigarettát egy hónapban, de már nem vagyok...
Szuro tudom fajdom
Tisztelt Doktor Ur! 24 eves vagyok es keveset dohanyzom, de regota. Masok utan nem eszek, iszok. Kb 3-4 honapja elkezdodott egy furcsa, szuro fajdalom amit...
Epehólyag gyulladás?
Kedves Doktornő/Úr! Nagyon fáj a hátam közepe valamint a mellkasom is picit nyom köhögési ingerem is van néha.Háziorvosom írt beutalót hasi...