CT vizsgálatok

Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! Az édesanyám a napokban volt CT vizsgálatok és az alábbi leletet kapta, aminek kiértékelésében kérném a segítségét. Mindkét oldalt elszórtan néhány 3-7 mm-es gócos eltérés a tüdőben. A máj kisfokban nagyobb, 2-es segmentumában 7 mm-es hypodenz eltérés, valószínű cysta. A 4-es sementumban ventralisan kis területen focalis deposit mutatkozik. A bal vese alső harmadában a cortexet ventral felé előboltosítóan egy 32 mm-es inhomogén solidom mutatkozik. Mindegyik dolog nagyon aggaszt, de főleg a vesénél talált eredmények. Daganat lehet? Kérem mondja el, hogy mit is jelentenek ezek az eredmények, és mi a további teendő!? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdő témában

Tisztelt Kérdező!

A CT képek ismerete nélkül nem lehet teljesen szakszerű véleményt mondani. A tüdőgyógyászati és urológiai kivizsgálás indokolt. Az aprógócos tüdőelváltozás és a vesében lévő elváltozás tisztázandó. Az utóbbi akár jó- és rosszindulatú daganat is lehet. A CT kép alapján ezt egyértelműen eldönteni nem lehet.

Kérdés: 2011. június 23., 14:21; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:49
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2