Mit várhatok a jövőtől?

A CT leletem a következő: A mediastinumban, a hilusokban diffuze ábrázolódik néhány kisebb, 1cm alatti nyirokcsomó. A tüdőkben mko., jobb oldali tulsullyal néhány apró, békés környezetű, nem tipusos noduláris góc van, melyek részben intrapulmonalis nyirok csomók, régebbi maradványok lehetnek.Egyértelmű tu., gyuladás jele nem differetialható.Egy-két apró emphysemás terület is van Tisztelettel kérem tájékoztatását, hogy mire kell felkészülnöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tüdő témában

Tisztelt Kérdező!

Valószinüleg egyelőre még nem kell semmilyen komolyabbra felkészülnie. A mellkas CT 1 cm alatti nagyságú nyirokcsomókat mutatott, ami nem kóros. A leírt apró gócok korábbi tbc-s gyulladás maradványai, melyek lezajlottak és jelenleg békések. Mivel sem tu-ra vagyis tumorra-daganatra, sem gyulladásra nem jellemző a kép, maradjon nyugodt. Ami a két emphysemás területet illeti, ezek tágabb tüdőhólyagocskáknak felelnek meg, amit vagy dohányzása vagy korábbai hörghurutos gyulladásai okoztak. Ezzel sincs semmi gond. Ellenőriztesse légzésfunkcióját a gondozóba és, ha gyengébb, akkor hörgőtágítót írnak fel.

Tisztelettel:

Dr. Brugós László pulmonológus

Kérdés: 2008. november 09., 21:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:26
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tüdő jelemzői
Tüdöbenn felgyülemlett kálcium, milyen problémát okozhat? Mitől fordulhat elő a kálciúm le rakódása? Köszönöm szépen.
CT vizsgálatok
Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! Az édesanyám a napokban volt CT vizsgálatok és az alábbi leletet kapta, aminek kiértékelésében kérném a...
Tüdőműtét bonyodalmassága és a...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék egy olyan kérdéssel fordulni Önhöz miszerint az Édesanyámnak tüdőröntgenen találtak egy foltot a tüdejében...
Tüdő
Tisztel Doktor Ur / No, A kovetkezovel fordulnek onokhoz. Nehany napja kezdodott, hogy ugy erzem, nehezen kapok levegot. A hatam es a mallkasom is fajdigal...
Lehet e tüdőrák?
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő, Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék Öntől érdeklődni, véleményt kérni. 46 éves, és kamasz kora óta -...