• Mit várhatok a jövőtől ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A CT leletem a következő:A mediastinumban,a hilusokban diffuze ábrázolódik néhány kisebb,1cm alatti nyirokcsomó.A tüdőkben mko.,jobb oldali tulsullyal néhány apró,békés környezetű,nem tipusos noduláris góc van,melyek részben intrapulmonalis nyirok csomók,régebbi maradványok lehetnek.Egyértelmű tu.,gyuladás jele nem differetialható.Egy-két apró emphysemás terület is van Tisztelettel kérem tájékoztatását,hogy mire kell felkészülnöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdő témában

        Tisztelt Kérdező!


        Valószinüleg egyelőre még nem kell semmilyen komolyabbra felkészülnie. A mellkas CT 1 cm alatti nagyságú nyirokcsomókat mutatott, ami nem kóros. A leírt apró gócok korábbi tbc-s gyulladás maradványai, melyek lezajlottak és jelenleg békések. Mivel sem tu-ra vagyis  tumorra-daganatra, sem gyulladásra nem jellemző a kép, maradjon nyugodt. Ami a két emphysemás területet illeti, ezek tágabb tüdőhólyagocskáknak felelnek meg, amit vagy dohányzása vagy korábbai hörghurutos gyulladásai okoztak. Ezzel sincs semmi gond. Ellenőriztesse légzésfunkcióját a gondozóba és, ha gyengébb, akkor hörgőtágítót írnak fel.
        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László  pulmonológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-09 21:41:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: