Tüdőműtét bonyodalmassága és a gyógyulás mértéke

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék egy olyan kérdéssel fordulni Önhöz miszerint az Édesanyámnak tüdőröntgenen találtak egy foltot a tüdejében, vigigjárva az összes viszgálatot eljutott a PET CT-ig is, ugyanakkor a PET CT is csak az előző eredményeket tudta alátámasztani miszerint a folt ott van. A lelet szeint 1, 5x 2cm-es valami lehet az, de az orvosok sem tudják hogy mi lehet. Ezek után konzultátlak sebészekkel és arra a megállapításra jutottak, hogy megműtik Édesanyám tüdejét. Kérdésem hogy Ön szerint mennyire bonyodalmas műtét ez? Mekkora lehet a kimetszendő terület a tűdőből egy ekkora "valaminél"? Valamint hogy a műtét utáni állapot mennyiren befolyásolja Édesanyám megszokott életvitelét? Köszönettel Péter

WEBBeteg Szakértő válasza tüdő témában

Tisztelt Kérdező!

Először le is kell szögezni, hogy a diagnózishoz is szükséges a műtét és amennyiben daganatos megbetegedésről van szó a gyógyulás enélkül nem lehetséges. A műtét előtt édesanyja terhelhetőségét pontosan fel fogják mérni. A műtét kiterjesztést (takarékos rezekció, lebenyrezekció) attól függ, hogy milyen típusú elváltozás alakult ki a tüdőben.

Kérdés: 2010. december 02., 09:43 ;Megválaszolva: 2010. december 06., 10:07
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tüdő jelemzői
Tüdöbenn felgyülemlett kálcium, milyen problémát okozhat? Mitől fordulhat elő a kálciúm le rakódása? Köszönöm szépen.
CT vizsgálatok
Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! Az édesanyám a napokban volt CT vizsgálatok és az alábbi leletet kapta, aminek kiértékelésében kérném a...
Tüdő
Tisztel Doktor Ur / No, A kovetkezovel fordulnek onokhoz. Nehany napja kezdodott, hogy ugy erzem, nehezen kapok levegot. A hatam es a mallkasom is fajdigal...
Lehet e tüdőrák?
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő, Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék Öntől érdeklődni, véleményt kérni. 46 éves, és kamasz kora óta - egy...
Mit várhatok a jövőtől?
A CT leletem a következő: A mediastinumban, a hilusokban diffuze ábrázolódik néhány kisebb, 1cm alatti nyirokcsomó. A tüdőkben mko., jobb oldali...