Fokozott Interstitialis Rajzolat

Tisztelt Doktornő, Körülbelül 6 héttel ezelőtt gégefájdalmaim voltak, ami addig fokozódott, hogy a beszéd is nehezemre esett. A pandemias helyzetre való tekintettel telefonon egyeztettem a hátiorvosommal, aki hagnszálgyulladásra gyanakodott és írt fel antibiotikumot. A tünetek enyhültek, de el nem múltak el. Továbbra is megmaradt a fájdalom főleg beszéd esetén. Ezidőben 2x csináltam COVID gyorstesztet, az eredmény negatív volt. Néhány hete a hátam is elkezdett fájni sok beszéd esetén. Mivel 3 héttel ezelőtt megkaptam az AstraZeneca 1. oltását, bátrabban mozogtam. (Az otástól egyébként 1 napig nagyon beteg voltam) Másfél hete voltam gégetükrözésen 2 orvosnál is. Az egyik enyhe gégegyulladást állapított meg, a másik csak gégeszárazságot látott. Mivel nyugtalanított a hátfájás a mai napon elmentem tüdőszűrésre. A következő lett az eredmény: "A rekesz szabályos helyzetű, sima szélű. A lateriális sinusok szabadok. A tüdőkben parenchymás árnyék nem látható. A jobb oldalon a rekesz fölött csecsemőtenyérnyi területen fokozott az interstitiális rajzolat. Közepesen vérbő hilusok. A szív nem nagyobb. Az aorta közepesen tág." Krónikus betegségem nincs. Magánkilinikán sajnos nem fogadtak a COVID helyzet miatt. Valószínűleg negatív PCR tesztet kell produkálnom. A kérdésem a következő lenne: 1. Kell-e aggódnom az eredmény miatt. 2. Milyen további lépéseket/vizsgálatokat javasol? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza hátfájás, fokozott rajzolat témában

Kedves Kérdező!

A mellkas röntgenen leírt fokozott rajzolat lehet egy hörghurut következménye, de az is lehetséges, hogy régebb óta fennálló , nem kóros eltérés. Jelenleg tüdőgyógyászati tennivaló ezzel nincs. A COVID gyorsteszt , csak a fertőzést követő rövid ideig pozitív, de negatív gyorsteszt még nem zárja ki a megfertőződést. PCR tesztet 6 héttel ezelőtt kezdődő panaszok miatt nincs értelme csinálni. Tünetei alapján úgy gondolom nincs oka aggodalomra. Hátfájást okozhat a relatív mozgásszegény életmód, stressz is. Torokfájás hátterében gyomorsav túltermelés is lehet. Próbáljon meg nyákoldót, és vitaminokat szedni, gyomor égés esetén esténként savcsökkentő is megpróbálható.

Kérdés: 2021. március 29., 14:52; Megválaszolva: 2021. április 06., 12:34
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 