Szénanátha

Tisztelt Doktornő! 36 hetes terhes vagyok. A panaszaim körülbelül 1 hónappal ezelőtt kezdődtek egyszerű orrfolyással. Kezdetben azt hittem nátha, próbálkoztam többféle megoldással (tea, inhalálás) , amit terhesen lehet. Semmi nem segített. Ez mostanra odáig fajult, hogy aludni sem bírok. Orrviszketés, orrfolyás, tüsszögőroham stb. A háziorvosom allergiára gyanakszik, az orr-fül-gégészetre viszont csak 26.-ra kaptam időpontot. Külföldön élek. Kezdek megijedni, mert a tüneteim napról-napra rosszabbak. Mit tudok tenni? Már nagyon kimerült vagyok a kialvatlanságtól, sokszor már fáj a hasam a tüsszögésektől. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Hangonyi Csilla válasza orrfolyás terhesség alatt témában

Kedves Kérdező!

Az allergia ugyan nem kizárt, de a terhességi hormonális változások is okozhatnak orrtüneteket. Azt javaslom, próbáljon meg vény nélkül kapható antihisztamin orrsprayt használni a fül-orr-gégészeti vizsgálatig. Ha ez nem segít, Claritine tablettát szedhet, ami nem károsítja a magzatot.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 05., 03:12; Megválaszolva: 2016. január 06., 21:21
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...
Tüdőbetegség
Üdvözlöm Doktornő! Szeretném segítségét kérni a mellkas ct-m eredményének értelmezésében! Van e félni valóm,komoly baj van? Fel kellene...
Kemény orrváladék
Tisztelt Doktornő! Áprilisban volt egy három hétig tartó betegségem ,valószínű covid , bár tesztet nem csináltam de mivel elhúzódó köhögés...
Tüdő ct lelet értelmezése
Üdvözlöm. Csatolom a CT vizsgálat eredményét,melynek értelmezésêben kérem a segítségét. Negatív leletnek számít vagy további vizsgálatok...
Post COVID, tüdőelváltozás
Tkisztelt Doktornő! December végén, január elején covid-os lettem, majd febr. 14-én kórházba kerültem pitvari fibrillatio és flutter...