• Légszomj, fulladás, felhasi nyomó érzés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/doktorúr! A panaszaim tavaly nyáron kezdődtek, ekkor túl voltam egy nőgyógyászati műtéten, ahol miómákat vettek ki, a műtét sikeres volt. A műtét májusban volt, július környékén kezdtem érezni azt, hogy a felhasi részen nyomó érzésem van, és nem tudok rendesen levegőt venni, fulladok, mintha a rekeszizmomnál nem lenne valami rendben, kb.mintha hozzá nőtt volna valamihez és csak korlátozva lenne a mozgása.Ez a nyomó érzés körkörösen is jelentkezik, a bordáim környékén és a hátamnál a gerincemnél is.Tulsúlyom van 175 cm vagyok és 88 kg. A műtét előtt is ennyi voltam és akkor nem volt ilyen panaszom. Autóban sem tudok mindig utazni, mert mintha üléskor rosszabb lenne, jobban fulladok de állóhelyzetben is ugyanúgy előjön. Azt vettem észre, hogy nem függ össze az étkezéssel, már reggel is érzem, amikor még egy falatot sem eszem, most éppen ebédeltem és nem fulladok de előtte fulladtam.Hasi uh-n semmi rendellenest nem láttak, kolonoszkópián szintén nem láttak semmit, helikobakter kilégzési teszt negatív, tavaly készült egy mellkas has ct de ott se találtak semmit.Nincs savas felböfögésem, nem szokott égni a gyomrom.Tüdőgyógyásznál is jártam, allergiateszt negatív vérből és prick tesztel is, spirometria jó értékeket mutatott, ennek ellenére kaptam turbuhaler belélegzős gyógyszert, amit nem használok, mert nem használ és ha nem vagyok asztmás minek mérgezzem magam.Fül-orr-gégész szintén nem talált semmit.Gyomortükrözésre nem szeretnék menni, mert ha a ct nem mutat semmit akkor minek, és nem is tudnám tolerálni a fulladás miatt.Kérem adjon tanácsot vagy véleményt, mert elvagyok keseredve, a mindennapjaimat megkeseríti ez a fulladás és gyereket is szeretnénk de ez miatt nem tudom, hogy bírnám a terhességet. A kontrasztos gyomor rtg-t kérhetném az orvostól a gyomortükrözés kiváltására?

        Dr. Kardos Tamás válasza a fulladás témában

        A gyomorrtg kevesebb információval szolgál, mint a tükrözés, tehát nem váltja ki. nyaki UH, endocrinológiai (pajzsmirigy) vizsgálat és kardiológiai vizsgálatot kellene még elvégezni, de ha szervi okot nem találnak, akkor pszichés ok is állhat a panaszok hátterében.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. április 12., 15:34; Megválaszolva: 2012. április 14., 05:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.