• kavicsos vizipipázás veszélyei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv, tüdőgyógyász és/vagy toxikológus válaszát várom. Kérdésem: melyek a vizipipázás veszélyei ízesített glicerinnel átitatott porózus kövek használata esetén? Milyen veszélyt jelenthet a kavicsok hevítéséhez -és a glicerin párologtatásához - használt izzó szén? Mik lehetnek a hosszútávú következmények? A módszer mellett érvelők említik a nikotin- és kátránymentességet, a szédüléses-stb., dohányszívás mellett jelentkező rosszullét hiányát, a füstmentességet - ezzel a módszerrel állítólag csak a vízgőzben elkeveredett, ízesített glicerinpárát lélegzi be az ember. Ellenzői a széndarab által előállított szén-monoxidra hivatkoznak, a tesztelők elmondása szerint viszont nincs erre utaló rosszullétük. Köszönöm a válaszadó(k) segítségét, véleményét. Ön(ök)ön múlik, hogy lesz-e nekem is valami "csúnya szenvedélyem"... vagy maradok az eddig járt füves-fás, egész egész-séges úton.

        Dr. Kardos Tamás válasza a vízipipa témában

        Bevallom, olyat kérdezett, amelyre teljes biztonsággal nem tudok sem igent, sem nemet mondani. Amennyire utána tudtam nézni, szakirodalom nem foglalkozik kiterjedten ezzel a kérdéssel, tehát a hosszútávú hatásokról nem tudok nyilatkozni. Az hogy milyen káros hatásai lehetnek, azt biztonsággal nem tudom megmondani. Az biztos, hogy a dohány égése miatt keletkező karcinogének így nem játszanak szerepet, tehát annál mindenképpen kevésbé káros. Az így keletkezett szénmonoxid minimális mértékű lehet, annyi talán egy súlyosabb szmogban töltött nap során is bekerülhet a tüdőbe. Tehát biztonsággal nem tudok választ adni a kérdésére. Érdemes lenne egy toxicológust is megkérdezni, de az is lehet, hogy ő sem tudna ennél pontosabb választ adni.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. február 08., 21:16; Megválaszolva: 2012. február 10., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.