MR koponya vizsgálat véleményezése

Tisztelt Doktornő! A feleségem egy ideje szédülésre .hányigerre zsibbadásra panaszkodik kórházba vitték ezekkel a tünetekkel mert nagyon szédült kihivta a mentőket a neurológus fülkristályok virusos megbetegedésére gondol az okozza a szédülést a fülészeten adtak MR vizsgálatra beutalót Legyenszives véleményezze az MR vizsgálat eredményét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza agyi MR szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

A felvételeket nem láthatom, így a választ a lelet alapján tudok adni

A kis méretű, az említett szekvenciákon (mérési sorozatokon) ilyen jellegű eltérés a fehérállományban – ahogy írják - elsősorban egy kicsiny, korábbi vérellátási zavar maradványa lehet. Ezek az évek múlásával egyre gyakrabban fordulnak elő. Az Ön felesége életkorában már nem ritkaság.

Az mindenesetre jó, hogy másutt, így a belső és középfülben, valamint a füllel kapcsolatos idegek környezetében sem láttak kóros eltérést. Másrészről, a feltételezett belső fül kristályok elmozdulása nem mutatható ki az MR-rel sem. A leletet a felesége beszélje meg az említett szakorvosokkal, elsősorban a neurológussal.

Kérdés: 2021. október 25., 17:34; Megválaszolva: 2021. október 26., 21:58
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Anykoponya MR
Agykoponya MR vizsgálaton eltérést nem találtak, mindössze egy mondat szerepel benne, ami miatt aggódom. Nem tudom, hogy konkrétan mit jelent a...
CT lelet értelmezése
Hasi ultrahang eredmény mutat e...
Kontrasztanyag MR vizsgálatnál
Kedves Doktor Úr! Öntől már kaptam választ korábban, de a kontrasztanyagos vizsgálatom még hónapok eltelte óta se hagy nyugodni, a vizsgálatom...
Mellkas rtg. lelet: maradvány köteg
Üdvözlöm! 2019.évi CT lelete. A jobb alsó tüdőlebenyben apró emphysemas bulla, valamint keskeny maradványköteg mutatkozik. 2021.10.hóban mellkas...