Anykoponya MR

Agykoponya MR vizsgálaton eltérést nem találtak, mindössze egy mondat szerepel benne, ami miatt aggódom. Nem tudom, hogy konkrétan mit jelent a megállapítás, bár a Vélemény azt tartalmazza, hogy klinikai jelentősége valószínűleg nincsen. A kérdéses mondat: "A supratentoriális fehérállomány területén egy-egy axiális síkban 2 mm kiterjedésű magas T2-FLAIR jeladású eltérés látható." Kérdésem továbbá, hogy ez okozhat-e enyhe szédülést, bizonytalansági érzést? Bízom megnyugtató válaszában, üdvözlettel: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza agyi MR szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

A felvételeket nem láthatom, így a válasz csak a szöveg alapján adható.

Az ilyen kis méretű, az említett szekvenciákon (mérési sorozatokon) jelgazdag fehérállományi eltérések elsősorban kicsiny, korábbi vérellátási zavar maradványai lehetnek, melyek az évek múlásával egyre gyakrabban fordulnak elő. Az Ön életkorában ezek már általában nem ritkák és a leírás szerinti helyzetben a szédüléssel, bizonytalanság érzéssel bizonyára nem függnek össze. Az biztató, hogy másutt nem írtak le kóros eltérést. A szédülés nagyon sok okból jelentkezhet, ezért így nem tudok érdemi tanácsot adni azon kívül, hogy a kezelőorvosához, illetve ideggyógyászhoz forduljon a lelettel. Ha még nem készült nyaki ér (carotis-vertebralis) Doppler vizsgálat, annak elvégzése is hasznos lenne.

Kérdés: 2021. október 20., 12:07; Megválaszolva: 2021. október 21., 20:33
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR koponya vizsgálat véleményezése
Tisztelt Doktornő! A feleségem egy ideje szédülésre .hányigerre zsibbadásra panaszkodik kórházba vitték ezekkel a tünetekkel mert nagyon szédült...
SM gyanú és MR felvétel eredménye
Kedves Doktor Úr! 28 éves nő vagyok és még július végén észleltem, hogy a bal lábam zsibbad és ha guggolok akkor nehéz feláll és néha...
CT lelet értelmezése
Hasi ultrahang eredmény mutat e...
Kontrasztanyag MR vizsgálatnál
Kedves Doktor Úr! Öntől már kaptam választ korábban, de a kontrasztanyagos vizsgálatom még hónapok eltelte óta se hagy nyugodni, a vizsgálatom...