CT Eredmény

Ma kaptam meg a vizsgálat eredményét .. szeretnek választ kapni mert nem ertem

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Agyi MR lelet témában

Tisztelt Kérdező!

Az orvosi leletek sokszor számos idegen szót, speciális kifejezést tartalmaznak, így nem várható el, hogy az orvosokon vagy egészségügyi szakdolgozókon kívül mások is jól értsék. A leletező célja nem is az, hogy a beteg saját maga értse a leletét, hanem a minél pontosabb információ megadása az orvosi nyelvet jól ismerő kezelőorvosok, szakorvosok számára. A lelet egyébként néhány bal oldali túlsúllyal néhány kicsiny, körülírt elváltozást ír le az agy fehérállományában, melyek eredetéről nem nyilatkoztak. Általánosságban ezek régi, apró területeket érintő vérellátási zavar következményei lehetnek, melyek egyes esetekben már fiatal korban is megjelenhetnek. Nem derült ki, hogy az Aspirin protect-et miért szedi, de lehet, hogy már valamilyen artériás érbetegség felmerült vagy igazolódott. Az agyban más kóros eltérést, vérzést, friss vérellátási zavart, illetve érrendszeri rendellenességet nem láttak. Megemlítik még, hogy a bal arcüregben kisfokú gyulladásos elváltozás, nyálkahártya-megvastagodás van. A leletben sürgős teendőt igénylő elváltozásról nem írnak, de ahogy a lelet végén is olvasható, a talált eltérések jelentőségét a kezelőorvos tudja meghatározni. Így mindenképpen beszélje meg vele, hogy van-e további teendője.

Kérdés: 2021. április 18., 12:15; Megválaszolva: 2021. április 22., 21:01
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Lelet értékelés
Üdvözlöm. Kérem szíves segítségét a lelet kiértékelésében, hogy mennyire tekinthető sulyosnak az alábbi írás. Nyaki fájdalom és jobb váll...
Mammográfia sugárártalom
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...