• Kopona MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A külső liquorterek supratentoriális túlsúllyal diffúz jelleggel enyhe fokban tágultak. A kamrarendszer középállású, norm.tágasságú, szimmetrikus.az oldalkamrák körül frontálisan diszkrét jelfokozott sáv detektálható. Cerebralis hemisphaeriumok subcorticalis és mély fehérállományában néhány T2- FLAIR jelfokozott góc látható, valószínüleg krónikus kiér- betegség talaján. Diffúzió gátlás vagy vérzésmaradvány nem ugazolható. A craniospiralis átmenet ép. Az intrcranialis artériás rendszer variációs: a jobb a. comm. posterior hypo/ aplasiás. A Willis- kör egyebekben kórjelző eltérés nélkül ábrázolódik. A duralis sinusok congenitalis jelleggel aszimetrikusak, szabályos áramlást mutatnak. Melléklet: a jobb sinus maxillarisban 7 mm-es nyálkahártya megvastagodás ábrázolódott. Vélenény: Mindkét oldali fehérállományi microvascularis ischaemias gócok.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! A kérdés helyett bemásolt egy koponya MRI leletet.Gondolom, hogy ez Önről készült. Kisebb fokú agyi kisér betegség ábrázolódik rajta, mely feledékenységet, egyensúlyzavart okozhat. Ha más kérdése van, akkor kérem, azt újból adja fel a rendszerbe. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. január 18., 12:45; Megválaszolva: 2019. január 24., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: