MR lelet kiértékelése

Tisztelt Dr.Laki András! Szintén szeretném megköszönni a gyors és részletes leírást.Igen jártam már idegsebésznél, ortopédusnál, reumatológusnál. Az idegsebész azt mondta, hogy a panasz elmondása alapján gerinc problémának tünik, de a lelet alapján viszont nem gerinc eredtű a bal oldali lábfájdalmam oka.Ön tetszett javasolni, hogy esetleg még a térdemet lehetne kivizsgáltatni..megfogadtam a tanácsát és elmentem Mr vizsgálatra amire szintén szeretném megkérni, hogy elemezze ki nekem. T1, T2, PDFS súlyozott sagittalis síkú, PDFS axialis és STIR és t1 coronalis síkú mérést készítettünk natívan. Az elülső keresztszalag kiszélesedett irregularis, a PDFS sorozaton kifejezett jelnövekedést mutat.Felső tapadása mellett a femur condylusában kb.2cm legnagyobb kiterjedésű, alsó tapadása mögött a tibiában 1cm kiterjedésű kóros jelnövekedés látható a PDFS sorozaton, mely a T1 súlyozott sorozaton jelszegény. A medialis meniscus hátsó szarva diszkrét jelnövekedést mutat a T1 súlyozott sorozaton. A lateralis meniscus rendben. A patella és a patellaporc szabályos.Egyebekben a térdizület csontjai kórós nem látható. A térdizületben kóros mennyiségű folyadék nem ábrázolódott.Vélemény: Elülső keresztszalag szakadás jele, a tapadás körüli csontállományban focalis laesioval.Enyhe medialis meniscus degeneratio.Szeretném megkérdezni a véleményét, erről a leletről és hogy a továbbiakban mi a teendőm.Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Erika!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Térd MR témában

Tisztelt Kérdező!

Az MR leletben a térdízület belső szalagjai közül az elülső keresztszalag szakadását véleményezték, a szalag tapadásainál a combcsont alsó és a sípcsont felső szélében következményesen ödémás jelekkel. Ezen túlmenően, a befelé eső porckorongon enyhe mértékű degenerációját (kopásos jellegű eltérését) látták. A felvételek ismerete nélkül erről többet mondani korrektül nem lehet. Valószínű, hogy régi sérülésről van szó.

A felvételekkel, lelettel együtt forduljon baleseti sebész /traumatológus/ szakorvoshoz.

Kérdés: 2015. július 06., 13:28; Megválaszolva: 2015. július 06., 22:30
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mammográfia sugárártalom
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...
Koponya MR vizsgálat