Térd MRI vélemény

Tisztelt Dr.Úr! 2-3 hónapja duzzadt a bal térdem (sérülés nem törtent) .Flektor gélt,és kíméletet javasoltak,illetve MRI vizsgálatot. Ennek eredményével 1 hét múlva kell visszamennem. Vélemenyét szeretném kérni! A térdizületi rés mediálisan szűkebb. Az ábrázolódó csontok jelmenete normális. Csontoedema nem látható. A femur és tibia chondylusok porcborítása egyenletesen keskenyebb. A retropatrllaris porc ép. A térdízületben kórosan felszaporodott folyadékgyülem ábrázolódik. A recessus suprapatellarisban mérve 10-15 mm legnagyobb szélességű. A synovium hyperplasias. A keresztszalagok folytonossága megtartott. A hátsó keresztszalag állományában degeneratiora utaló kóros magas jelintenzitás figyelhető meg. A meniscusok eltérés nélkül. Az oldalszalagok folytonossága szintén megtartott. A fossa poplitea szabad. Véleményét előre is köszönöm! Tisztelettel: Barbara

Dr. Laki András válasza Térd MR témában

Tisztelt Kérdező!

Egy radiológiai, vagy bármilyen leletet csak a beteg vizsgálatával együtt lehet korrektül értékelni és ezt követően lehet a kezelést meghatározni. A szöveges leírás után esetleg egy összefoglaló radiológiai vélemény is lehetett, ezt nem látom. A lelet magyarázata: a térdízületben folyadékfelszaporodást láttak, az ízületet borító porc elkeskenyedett. Az ízület belhártyája megvastagodott. A hátsó keresztszalagban degeneratív, valószínűleg túlterheléses eredetű jelzavar volt megfigyelhető. A térdízület többi részében kóros eltérést nem láttak. A leírás alapján egy terheléses alapon kialakult, gyulladásos jellegű folyamatot valószínűsítek. A teendőket majd a kezelőorvosa fogja megállapítani.

Kérdés: 2019. december 18., 09:41; Megválaszolva: 2019. december 23., 09:46
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Térd kereszt szalag szakadás...
Kedves Doktornő/Doktor Úr, Múlt hét szerdán (01.29) síbalesetem volt ami után egyből egy francia orvos ill. mai nap egy magyar orvos is megvizsgált...
MR értékelése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni az MR vizsgálat értelmezését, értékelését. Jobb térd MR vizsgálata. T1 súlyozott coronalis, PD...
Térdfájdalom MR eredmény jelentése
Tisztelt Szakértő! Az alábbi MR vizsgálati eredmény értelmezésében szeretném kérni segítségét: Részletes lelet: Az oldalszalagok...
Synovialis haemangioma
Tisztelt Doktor Úr, Térdfájdalom miatt mentem MR vizsgálatra, ahol az alábbi lelet született: Suprapatellarisan a quadriceps in mögött a bursa...
Meniscus sérülés miatti műtét...
Tisztelt Dr. Laki András Úr! 2016. októberében bal térdemet műtötték (arthroscopia) , mivel a műtétet megelőző MR vizsgálat meniscus...