• Térd MRI vélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr! 2-3 hónapja duzzadt a bal térdem(sérülés nem törtent).Flektor gélt,és kíméletet javasoltak,illetve MRI vizsgálatot. Ennek eredményével 1 hét múlva kell visszamennem. Vélemenyét szeretném kérni! A térdizületi rés mediálisan szűkebb. Az ábrázolódó csontok jelmenete normális. Csontoedema nem látható. A femur és tibia chondylusok porcborítása egyenletesen keskenyebb. A retropatrllaris porc ép. A térdízületben kórosan felszaporodott folyadékgyülem ábrázolódik. A recessus suprapatellarisban mérve 10-15 mm legnagyobb szélességű. A synovium hyperplasias. A keresztszalagok folytonossága megtartott. A hátsó keresztszalag állományában degeneratiora utaló kóros magas jelintenzitás figyelhető meg. A meniscusok eltérés nélkül. Az oldalszalagok folytonossága szintén megtartott. A fossa poplitea szabad. Véleményét előre is köszönöm! Tisztelettel: Barbara

        Dr. Laki András válasza a Térd MR témában

        Tisztelt Kérdező! Egy radiológiai, vagy bármilyen leletet csak a beteg vizsgálatával együtt lehet korrektül értékelni és ezt követően lehet a kezelést meghatározni. A szöveges leírás után esetleg egy összefoglaló radiológiai vélemény is lehetett, ezt nem látom. A lelet magyarázata: a térdízületben folyadékfelszaporodást láttak, az ízületet borító porc elkeskenyedett. Az ízület belhártyája megvastagodott. A hátsó keresztszalagban degeneratív, valószínűleg túlterheléses eredetű jelzavar volt megfigyelhető. A térdízület többi részében kóros eltérést nem láttak. A leírás alapján egy terheléses alapon kialakult, gyulladásos jellegű folyamatot valószínűsítek. A teendőket majd a kezelőorvosa fogja megállapítani.


        Kérdés: 2019. december 18., 09:41; Megválaszolva: 2019. december 23., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: