Térd kereszt szalag szakadás - kontrasztanyagos vagy natív MRI

Kedves Doktornő/Doktor Úr, Múlt hét szerdán (01.29) síbalesetem volt ami után egyből egy francia orvos ill. mai nap egy magyar orvos is megvizsgált és térd kereszt szalag szakadásra gyanakodnak („térd külső és belső szalagjainak rándulása és húzódása, meniscus heveny sérülése”) MRI-t kell csináltatnom érdeklődnék, hogy van értelme kontrasztanyagos vizsgálatnak vagy elegendő a natív? Illetve ennél a típusú sérülésnél vannak különböző típusú műtétek? Hogyha igen melyik a legmegbízhatóbb a felépülés szempontjából? Válaszát előre is köszönöm Attila

Dr. Laki András válasza Térd MR témában

Kedves Kérdező!

Sérülések kimutatásához az MR vizsgálat során nem szükséges kontrasztanyagot adni. A műtéti illetve kezelési lehetőségekről majd az elkészült MR vizsgálat felvételeivel és leletével baleseti sebész vagy ortopéd szakorvossal konzultáljon.

Kérdés: 2020. február 03., 17:36; Megválaszolva: 2020. február 09., 23:21
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR értékelése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni az MR vizsgálat értelmezését, értékelését. Jobb térd MR vizsgálata. T1 súlyozott coronalis, PD...
Térd MRI vélemény
Tisztelt Dr.Úr! 2-3 hónapja duzzadt a bal térdem (sérülés nem törtent) .Flektor gélt,és kíméletet javasoltak,illetve MRI vizsgálatot. Ennek...
Térdfájdalom MR eredmény jelentése
Tisztelt Szakértő! Az alábbi MR vizsgálati eredmény értelmezésében szeretném kérni segítségét: Részletes lelet: Az oldalszalagok...
Synovialis haemangioma
Tisztelt Doktor Úr, Térdfájdalom miatt mentem MR vizsgálatra, ahol az alábbi lelet született: Suprapatellarisan a quadriceps in mögött a bursa...
Meniscus sérülés miatti műtét...
Tisztelt Dr. Laki András Úr! 2016. októberében bal térdemet műtötték (arthroscopia) , mivel a műtétet megelőző MR vizsgálat meniscus...