• Térd kereszt szalag szakadás - kontrasztanyagos vagy natív MRI

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr, Múlt hét szerdán (01.29) síbalesetem volt ami után egyből egy francia orvos ill. mai nap egy magyar orvos is megvizsgált és térd kereszt szalag szakadásra gyanakodnak („térd külső és belső szalagjainak rándulása és húzódása, meniscus heveny sérülése”) MRI-t kell csináltatnom érdeklődnék, hogy van értelme kontrasztanyagos vizsgálatnak vagy elegendő a natív? Illetve ennél a típusú sérülésnél vannak különböző típusú műtétek? Hogyha igen melyik a legmegbízhatóbb a felépülés szempontjából? Válaszát előre is köszönöm Attila

        Dr. Laki András válasza a Térd MR témában

        Kedves Kérdező! Sérülések kimutatásához az MR vizsgálat során nem szükséges kontrasztanyagot adni. A műtéti illetve kezelési lehetőségekről majd az elkészült MR vizsgálat felvételeivel és leletével baleseti sebész vagy ortopéd szakorvossal konzultáljon.


        Kérdés: 2020. február 03., 17:36; Megválaszolva: 2020. február 09., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.