MR értelmezése

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni eme MR képek jelentését. Apukámat szeptemberben műtötték hangszalagrákkal. Januárban lett vége a sugárkezelése és a kezelés 3.hete óta borzasztóan fáj a torka, köhög és hangját is alig lehet már hallani. A műtős orvos a héten belenézett altatásban és azt mondta, hogy a rák kiújult, a Morgagni tasakokban fekélyes daganatot látott. Vett szövetmintát és ha ez pozitív lesz, akkor teljes gégeeltávoltítást kell végezni. A héten voltunk UH vizsgálaton, ott nem láttak semmi kóros elváltozást. Szerdán, vagyis 13-án megyünk vissza az orvoshoz, amikor ismerteti a továbbiakat, viszont előtte szeretném tudni mire számíthatunk. Kaphatnék email címet ahová elküldhetem a képeket, ugyanis itt nem tudom mellékelni. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Nyaki MR vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos, az ilyen "Az orvos válaszol" jellegű weboldal keretében nincs mód

teljes MR vizsgálatok másod-leletezését végezni, második véleményt adni. Az

e-mailben esetleg elküldött néhány felvétel nem tartalmazhatja az összes

mérési szekvenciát és felvételt, továbbá a képminőség sem alkalmas korrekt

diagnózis adására, főleg ami több információt adhatna az eredeti képek

leletezésén túl. Ha a nyaki ultrahang vizsgálat során nem láttak kóros

eltérést, azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nincs kórosan

megnagyobbodott, áttétre gyanús nyirokcsomó a nyakon. A műtéti tervezéshez a

daganat helyi terjedését kell még megítélni, amihez egyrészt a részletes

lelet leírás is szükséges, valamint az, hogy a felvételeket maga az

operációt vállaló fül-orr-gégész is személyesen tanulmányozza át és ebben

az Ő véleménye a döntő. Remélhetőleg a vizsgálat képanyagát megkapták,

(vagy az orvos által számítógépes rendszerben hozzáférhető) . Valószínűleg,

ahogy írta, az orvosuk a műtéthez megvárja a szövettani eredményt is.

Kérdés: 2015. május 10., 14:01; Megválaszolva: 2015. május 11., 21:44
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR koponya vizsgálat véleményezése
Tisztelt Doktornő! A feleségem egy ideje szédülésre .hányigerre zsibbadásra panaszkodik kórházba vitték ezekkel a tünetekkel mert nagyon szédült...
Anykoponya MR
Agykoponya MR vizsgálaton eltérést nem találtak, mindössze egy mondat szerepel benne, ami miatt aggódom. Nem tudom, hogy konkrétan mit jelent a...
Ultrahangos kérdés
Kedves Doktor Úr! Mivel rendszeresen van húzó, tompa fájdalmam a jobb vese tájékán, amit elől és a hátamba sugárzóan is szoktam érezni, ezért...
Van ilyen káros hatása az MR...
Tisztelt Doktor Úr! Az MR- vizsgálat kockázatával kapcsolatos lenne a kérdésem. Volt egy kontrasztanyagos koponya MR- vizsgálatom. 3 hónapig tartó...
Sugárterhelés