MR koponyavízsgálat

T. Doktor Úr! Abban kérném a tanácsát, hogy, a neurológus MR koponya vizsgálatot javasolt, de nekem 1987-ben mechanikus sorin 27 fémműbillentyű beültetésem volt, Kérdésem, hogy ezzel a szívbillentyűvel mehetek-e MR koponya vizsgálatra? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza MR vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

A viszonylag régi műtét miatt erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, mert ismerni kellene a billentyű pontos nevét, típusszámát, ami valószínűleg szerepelt a zárójelentésen. A legelső (az 1960-as években használt) műbillentyűket leszámítva, ezek általában nem tartalmaznak annyi fémet, hogy az a betegnek problémát okozzon az MR alatt, de ezt biztonsággal kijelenteni a részletek ismerete nélkül nem lehet. Emellett, sok helyen az MR laborban írásos nyilatkozatot kérhetnek a beültető szívsebész, vagy kórház részéről, hogy a billentyű az MR-ben biztonságos. Ha a vélemény beszerzése valamiért nem lehetséges, a pontos név, típusszám ismeretében vagy a gyártó honlapjáról, vagy a nyilvános - bár inkább egészségügyi szakemberek számára készült - www.mrisafety.com oldalról lehet pontosabb információhoz jutni.

Kérdés: 2015. január 21., 13:31; Megválaszolva: 2015. január 25., 21:49
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Ultrahang vizsgálat
.Mit jelent a köldök magasságba nagy kiterjedésű vegyes ecogenitás, zömében hyporeflektiv karéjozott inhomogén porckemény téfoglalás.sok fogyás...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Melanoma metastasis gyanúja miatti mellkas, has, kismedence CT vizsgálat nem mutatott ki elváltozást, viszont a lelet tartalmaz ...
Virtuális Bronchonoscopia
Tisztelt Doktor Úr! Régóta allergiás vagyok illetve gyermekkorban asztmám is volt/van. Aztán teljesen tünetmentes voltam több évig majd olyan 2016...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktor úr! Tudna kérem segíteni nagynéném csatolt CT leletenek ertelmezeseben? Köszönöm előre is.
4év alatt 6 mellkas CT
Jó estét kívánok Doktor Úr! Azon apropóból keresem Önt,mert az interneten egyfolytában mást sem olvasok hogy így ártalmas a CT ionizáló...