MR vizsgálat eredménye

Részletes lelet: A külső és belső liquorterek enyhén tágabbak. A kamrarendszer középállású, szimmetrikus. Középvonali dislocatio nincs. A periventricularis és mély agyi fehérállományban mérsékelt, foltos T2 és FLAIR jelfokozódás látszik, chronicus vascularis károsodás jeleként. DWI vagy SWI jelzavar nem detektálható. A kisagy-híd szöglet képletei, valamint a belső fül folyadékterei mindkét oldalon szabályosak. Kóros kontraszthalmozás nem detektálható. Az orrmelléküregek és mastoid sejtek légtartóak. Radiológiai vélemény: Enyhe agyi atrophia. Mérsékelt fokú chronicus vascularis károsodás. Mennyire súlyos az állapot, javítható-e és hogyan?

Dr. Fehér Gergely válasza MR vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Az előzmények ismeretének hiányában, továbbá az esetleges panaszok illetve betegvizsgálat ismerete nélkül érdemben nyilatkozni nem lehet. Célszerű egyeztetni a vizsgálatot kérő orvossal.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. július 21., 13:16 ;Megválaszolva: 2022. július 25., 12:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR-lelet
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hete 21 éves fiamnak epilepsziához hasonló tünete volt, amit a vér látványa váltott ki. Azóta készült...
Véleményezés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Január 12-i mágneses MR vizsgálatom eredményéről szeretnék bővebb tájékoztatást kérni. Az MR vizsgálat összegzett...
Koponya MR lelet értelmezését...
Tisztel Doktor Nő/Doktor Úr! A következő MR leletem értelmezéséhez kérném a segítséget. Közepes fokú corticalis atrophia ábrázolódik. A...
Nyaki gerinc MR
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! A mai napon végeztek rajtam MR vizsgálatot. A vizsgálat leirása: A nyaki csigolyatestek alkja, szerkezete megtartott....
Mire számíthatok?
T.Doktor/NŐ-Úr/Egy MR vizsgálati véleményre lennék kíváncsi mert a vizsgálat 3-hét mulva lessz csak esedékes: VÉLEMÉNY Gravis polydiscopathia...