Radiológiai lelet

Tisztelt Cím! A háziorvosomtól beutalót kértem tüdőszűrésre panaszmentes állapotban. Megjegyzem nyári időszakban különböző virágporokra allergiás tüneteim vannak, a szűrés időpontjában minimális jelleggel. Egyébként a pollen allergiám több évre visszanyúlik.Kezelését szakorvos végezte megfelelő gyógyszerezéssel. A tüdőm kapacitása terhelhetősége virágpor mentes időszakban kielégítő, a parlagfű virágzás időszakában mérsékeltebb, de gyógyszeres kezeléssel elfogadható. A tüdőszűrés lelet a következőt tartalmazta. "A rekesz normális helyzetű, a mellüregben érdemi folyadék nem látszik. A tüdőrajzolat mérsékelten felszaporodott, a csúcsokban keskeny callus van. Szív alakja és nagysága.a tüdő érképe szabályos " Vélemény: Fibrosis pulm.min.grad. Kérdésem: A fenti eredmény és a vélemény számomra érthető magyarázatára lennék kíváncsi, valamint arra, hogy szükséges-e valamilyen kiegészítő további vizsgálat? Válaszukat előre is megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg témában

Kedves Kérdező! A " csúcsokban keskeny callus, " kis mellhártya megvastagodást jelent, ami régi, akár gyerekkori gyulladás következménye lehet. Nincs jelentősége. A felszaporodott tüdőrajzolat a hörgők, és erek intenzívebb ábrázolódását jelentik, ami nem jelent egyértelműen fibrózist ( a tüdőszövet kötőszövetes átalakulása). A fibrózis diagnózist mellkas CT -vel lehet igazolni, amennyiben nehézlégzés, légzésfunkciós eltérés, krónikus porszennyeződés, munkahelyi ártalom alapján felmerül a gyanúja. Allergiája miatt a légzésfunkció egyébként is ajánlott, így azt javaslom, kérjen vizsgálatot a tüdőgondozóban, és a tüdőgyógyásszal beszélje meg, valóban felmerül-e tüdőfibrózis. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. június 12., 14:09; Megválaszolva: 2014. június 15., 19:54
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...