• Mellkas röntgen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!A következő mellkas röntgenről szeretném kikérni a véleményét."A rekesz mélyebben áll, lateralis sinusok szabadok. Szív megemelt, nem nagyobb, szívöböl elsimult. Kp. tág aorta, szélesebb hilusok. Mérsékelten tágabb centralis erek. Parahilarisan, paracardialisan interstitialis rajzolat kissé fokozottabb. Perifériásan mérsékelten transparensebb tüdõk, emphysema." 5 hete csípőprotézis műtét után többszörös mélyvénás trombózisom volt. Kell aggódnom a mellkas röntgen miatt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:B.László

        Dr. Gyulai Nóra válasza a mellkas rtg témában

        Kedves László! Önmagában egy mellkas röntgen leírás nem elég a diagnózishoz. Feltételezem, ha ilyen fiatalon csípőprotézisre volt szüksége és thrombozisa is volt, akkor van esetleg más belgyógyászati betegsége is, esetleg dohányzik. Javaslom, hogy keressen fel tüdőgyógyászati szakrendelést, felmerül tüdőtágulat, aminek igazolásához légzésfunkciós vizsgálat szükséges, szívelégtelenség és még számos egyéb, de elsősorban ezek. Üdvözlettel


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. március 22., 12:43; Megválaszolva: 2019. március 26., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: