• MELLKAS FELVÉTEL

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        ÉDESAPÁM ELESETT ÉS MEDENCE TÖRÉSE LETT. A KORHÁZBAN RÖNTGEN ÉS MELLKAS FELVÉTEL KÉSZÜLT, HOGY MEGNÉZZÉK VAN -E ESETLEG MÁSHOL IS TÖRÉS, ILLETVE KELL-E MŰTENI. AMIKOR A BALESET TÖRTÉNT ÉDESAPÁM MEG VOLT FÁZVA ÉS CSÚNYÁN KÖHÖGÖTT. A MELLKAS FELVÉTEL: ÉLES KONTÚRÚ REKESZ, A SINUSOK SZABADOK. A JOBB HILUS MELLETT 20 MM-ES, A BAL MELLETT 42 MM-ES ÉS EGY KISEBB PARENCHYMÁS GÓC LÁTHATÓ. VÉRTELT HILUSI EREK. A COR. NEM NAGYOBB, ELSIMULT SZÍVÖBÖL. NORM. TÁG AORTA. A KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY EZEK A GÓCOK A BETEGSÉG, MEGFÁZÁS EREDMÉNYEI, VAGY ESETLEG VALAMILYEN ROSSZINDULATÚ ELVÁLTOZÁS IS LEHET. A KEZELŐ ORVOS NEM TETT NEKÜNK EMLÍTÉST, ÉS NEM HÍVTA FEL A FIGYELMÜNKET, HOGY VALAMI GOND LENNE A TÜDŐBEN. KORÁBBAN PÁR ÉVE ÉDESAPÁM VOLT MŰTVE VASTAGBÉL RÁKKAL, AMIKOR AZT SIKERESEN ELTÁVOLÍTOTTÁK.

        Dr. Gyulai Nóra válasza a mellkas rtg témában

        Tisztelt Kérdező! Amit ír, az alapján el kell menni a területileg illetékes tüdőgyógyászati szakrendelésre és ott megismételni a röntgent majd mellkas CT -re beutalót kapni, amennyiben a tüdőgyógyász is látja az emlitett eltéréseket!


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 22., 13:51; Megválaszolva: 2019. február 28., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: