polyp kezelése

Tisztelt Doktor Úr! ct vizsgálatom eredménye: bal sinus maxillaris területén egy 13x14 mm nagyságú, éles kontúrú homogén bennékű lágyrészdenzitású terime látható. Az elváltozás környezetében minimálisfolyadék látható. Mindkét sinus maxillaris kivezető nyilása akadálytalanul átjárható. A fent leírt orpolyp nem okoz számomra tüneteket, mégis nasonex orrsprayt kaptam rá. Ha lehet elkerülném a szteroid használatát. Az lenne a kérdésem, hogy a szteroid orrsray eltünteti ezt a polypot? Fölöslegesen nem szeretném terhelni a szervezetem, de ha érdemi változást okozna, vállalnám a három hónapos kezelést. Válaszát ekőre is köszönöm Réka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrmelléküreg CT témában

Tisztelt Hölgyem! Miért kellett a CT? HA nincs panasz, akkor ez csak melléklelet, teendőt nem igényel. Ha panaszos, akkor első körben szteroid, ha ez nem javít, akkor műtét jön szóba.

Kérdés: 2014. április 10., 09:49; Megválaszolva: 2014. április 12., 17:47
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?