lelet eredmény (mellkasfelvéte)

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az édesanyám leletének értelmezésében szeretnék segítséget kérni. Magas vérnyomásra és a szívére szed gyógyszert. A leletben ez áll:A rekesz jól követhető, éles, sima konturu. A pleura sinusok szabadok. A tüdöben megtartott transparentia van. Góc, infiltratum nem különíthető el. Az érrajzolat megtartott. A hilusok nem tágabbak. A szív harántban nagyobb. Az aorta kezdeti szakasza tágabb. Van okunk az aggódásra? Kértünk időpontot a kardiológiára, de csak másfél hónap múlvára kaptunk időpontot és aggódunk hogy baj van. Köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkas rtg témában

Kedves Kérdező! A mellkasi felvételen kimutatott szívnagyobbodás miatt sürgős kardiológiai vizsgálat nem indokolt panaszmentesség esetén. Szív ultrahang vizsgálat mutatja meg a szív pontos méretét, a kardiológus el fogja végezni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 09., 18:54; Megválaszolva: 2014. április 11., 13:53
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?