ciszta-jelintenzív

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jobb kézfejemben diagnosztizált cisztákkal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mit jelent a jelintenzív, illetve a hypo-jelintenzív kifejezés ciszta esetén? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza képalkotó diagnosztika témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel a kérdése is nagyon szűkszavú, csak egy-egy kifejezést ragadott ki egy

(minden bizonnyal) kéz MR leletből, ebből csak annyit lehet mondani, hogy

(az egyik? ) ciszta az MR felvételeken magas jelet ad, vagyis nagyon világos. A másik kifejezést nehezebben tudom értelmezni, mivel a "hypo"

kifejezést alacsonyat jelent, ebben az esetben a (talán másik) ciszta alacsony és magas jelet is ad, esetleg többféle folyadékot tartalmaz,

de ez csak feltételezés. Sajnos, anélkül, hogy az egész leletet megírta volna, többet mondani erről nem tudok. A leírt jelek értelmezésében, a ciszták tartalmának megítéléséhez annak ismerete elengedhetetlen volna, hogy milyen szekvencia, mérés (T1 vagy T2 súlyozott stb.) során találták ezeket a jelviszonyokat.

Kérdés: 2014. január 23., 23:44; Megválaszolva: 2014. január 26., 18:42
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR, vagy PET CT
Kedves Hölgyem! / Uram! 9 éve máj FNH-val műtöttek, majd 7 éve rosszindulatú emlő daganattal. 2 éve MR vizsgálatnál máj áttétet...
vizsgálat
Tisztelt Laki András Doktorúr. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen vizsgálattal látható a vastagbél utolsó szakasza mögötti terület.Hasamban...
CT lelet értelmezése
Hasi ultrahang eredmény mutat e...
Kontrasztanyag MR vizsgálatnál
Kedves Doktor Úr! Öntől már kaptam választ korábban, de a kontrasztanyagos vizsgálatom még hónapok eltelte óta se hagy nyugodni, a vizsgálatom...