Koponya MR

Tisztelt Dr. Nő\Úr Bizonytalan járás, és egyensúly zavarok miatt koponya MR vizsgálatra küldtek. Lelet értekelés: Agy MR vizsg. ax.T2+PD+Flair, sag.Tl súlyozással MR angiográfia + diff. A középvonali képletek nem diszlokáltak. A kamrarendszer és külső liquortér nem tágabb, szimmetrikus. Bal oldalon a hátsó kamraszarv mögött a fehérállományban l cm-es T2-n és FLAIR-en jeldús elmosott határú terület, vasc. isch. laesiora utal. A konvexitáson bal oldalon frontálisan subcorticalisan kis lacunaris infarctus látható. Diffúziós képeken friss ischemiás laesio nem látható. Angiographiás képeken a jobb oldali artéria cerebri posterior röviden, gracilisan ábrá/olódik. a communjcans felöl telődik. Egyébként az intracranialis erek megtartottak. A jobb oldali artéria vertebralis teljes lefutásában az ellenoldalinál gracilisabb, mérsékelten jelszegényebb. Egyéb eltérést a nyaki erek nem mutatnak. Bal oldalon kis vasc. isch. laesiok. Kérdésem a következő lenne: MR vizsgálat eredménye milyen kockázatokat jelent számomra a jelenben és a jövőben. Mekkora a jelentősége, mennyire gyakori a lakosság körében, és igényel e kezelést. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Dr. Kerekes Éva válasza koponya MR témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az agyérbetegség 50 éves kor felett közel fél százalékos gyakorisággal fordul elő. A betegség nem veszélytelen, előrehaladását érdemes megakadályozni, mert az egyensúlyzavaron kívül súlyosabb állapot is jelentkezhet. A betegség gondozást és kezelést igényel. Azért szedi az ASA protectet, ennek a gyógyszernek az a célja, hogy a trombózis megakadályozza.

Panaszmentességet és stabilitást kívánok!

Kérdés: 2013. január 11., 09:43 ;Megválaszolva: 2013. január 14., 23:07
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MRI lelet értelmezés
Tisztelt Doktornő! Kérem értelmezze nekem az MRI leletet. Az MRI vizsgálat kontrasztanyaggal történt. Az intra és extracerebralis liquortér supra...
Kopona MR
A külső liquorterek supratentoriális túlsúllyal diffúz jelleggel enyhe fokban tágultak. A kamrarendszer középállású, norm.tágasságú...
Koponya mr kép
Jó napot kívánok! Érdeklődnék hogy a csatolt képen lát e valami kórosat, mivel a két fél nem szimmetrikus? Ha igen, mi a teendőm? Köszönöm...
MRI lelet értelmezés
Tisztelt WEBBeteg - egy hirtelen, az utóbbi fél évben kezdődő fejfájással kapcsolatban végeztek el nálam MRI vizsgálatot (korábban sosem volt...
Mr kép vélemény
Tisztelt Doktor Úr! 7-8éves korom óta küzdök fejfájással. A fejem hátsó részén található egy zsírcsomó, amire a gyermekorvos azt mondta nem...