Porckorongsérvem van vagy mégsem?

Tisztelt Doktor/ Doktornő! Korábban porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam. Volt egy lézeres műtétem is, évekkel korábban. Most is nagy fájdalmaim vannak. Próbálok sportolni vele. Mellékelten küldeném a friss MR felvételemet. Szeretném megkérdezni, akkor most van porckorongsérvem vagy nincs? Vagy mi a helyzet most? Várom válaszát Köszönettel Mónika

Dr. Laki András válasza porckorong sérv témában

Tisztelt Kérdező!

A mellékelt MR lelet szerint (felvételt nem küldött, de egy-két felvétel úgysem volna informatív): A véleményben "HDL nem igazolható" annyit jelent, hogy porckorongsérv (hernia disci lumbalis) nem volt kimutatható.

A leírás szerint a porckorongokon vannak degeneratív, terheléstől eredő eltérések: csökkent víztartalom, a III. és IV. csigolya közötti porckorong körkörös előddomborodása, de sérvet nem láttak. A porckorong elődomborodása az ideggyököket nem nyomja. A normálistól való eltérésként még oldalirányból nézve csökkent gerinc görbületet és mérsékelt gerincferdülést említenek. A lelet többi része normális leírást tartalmaz.

Kérdés: 2013. január 03., 18:11 ;Megválaszolva: 2013. január 04., 17:10
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
CT vizsgálat értelmezése
Kedves Dr. Árki Ildikó! Kérem adjon tanácsot, a derekam és bal lábam fáj, és éjszaka alig tudok aludni. Kérem segítsen a CT eredményem...
Mr lelet értelmezése
Kedves Doktor Úr! Küldöm gerinc MR leletemet, kérem értelmezze. Ez ugye még nem gerincsérv? Mit javasol kezelésre? Derék és bal oldali fájdalmam...
MR vizsgálat értékelése
Kedves Doktornő/Doktorúr, Kéz,láb,arc biszergés zsibbadás miatt jártam MR vizsgálaton. Legyen kedves segíteni az MR kiértékelésében illetce...
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...