Lehet e komolyabb baj?

Egy hete erősen megütöttem a bal mellem. Következő nap megduzzadt, az ér is láthatóvá vált. Vizesruháztam, ezzel javult, de a gyakori fájás nem szünik, bekeményedett de csomót nem érzek. Lehet e komolyabb következménye? Kérjek esetleg egy mammográf vizsgálatot vagy esetleg egy ultrahang vizsgálat is elég?

Dr. Laki András válasza mammográfia témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg egy vérömleny keletkezett a mellében. Forduljon mielőbb a sebészeti szakrendeléshez. Lehet hogy ultrahangvizsgálat is szükséges annak megállapítására, hogy mekkora területet érint, van-e benne lebocsátandó folyadék vagy esetleg begyulladt-e a környéke.

Röntgen mammográfiát az Ön korában eleve nemigen végeznek a nagyobb arányú mirigyállomány miatt, és így a friss sérülés után különösen nincs értelme. Később, ultrahangos követés szóba jön.

Kérdés: 2012. december 05., 21:37; Megválaszolva: 2012. december 08., 16:34
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mammgoráfia mit mutat meg
Tisztelt Doktor Úr! Mammográfián vettem részt nemrég, mert csomót tapintottam a mellemben. Ott nem láttak semmit. UH-ra is elküldtek, ott sem...
Mikromeszesedés
2018.novemberében elmentem az éves komplex mammográfiai szűrésre. A radiológiai vélemény: bizonytalan dignitású micromész csoport a jobb emlőben...
Mammográfia
Kedves Doktor Úr! A komplex mammográfián a következő leletet kaptam. Fizikális vizsgálat: A bőr ép. A hónaljárkokvan kóros nyirokcsomó nem...
Lelet
Rendszeresen, évente járok mammográfiára illetve mell ultrahangra. A mostani vizsgálat eredménye: jobb mell 8mm mikromész. Nagyon megijedtem. A...
mammográfia
Mammográfia leletem: Zsiros involutio, mérs.mastopathiás kötegezettséggel. Mk.oldalon kis tejjárat-meszesedések vannak. Retroareolarisan minimális...