• 100%-os táppénz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! A férjem május 19-én szívinfarktust kapott Szlovéniában. Kamionsofőrként dolgozik, éjszaka a pihenőidejében lett roszul. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ez üzemi balesetnek minősül 100%-os táppénzzel, mivel a nemzetközi ill. belföldi árufuvarozásban dolgozókra más jogszabályok vonatkoznak. Most viszont, mikor folyósítják a táppénzt, azt túl kevésnek találva felhívtam a munkahelyét és azt mondták, hogy ilyen nincs. Mivel efektíve baleset a szó szoros értelmében nem történt, nem üzemi vagy munkahelyi baleset. Kérem Önt, hogy segítsen tisztán látni a dolgot, hogy akkor most mi a helyzet, mennyi táppénz jár a fétjemnek? köszönettel: K. Gy.

        Dr. Németh Kinga válasza a táppénz témában

        Kedves Olvasó! Valóban, amennyiben az Ön férjét munkabaleset érte volna, akkor jogosult lenne a 100%-os mértékű baleseti táppénzre, azonban a szívinfarktus nem minősül balesetnek. A baleset fogalmát a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény határozza meg, mely szerint balesetnek minősül: az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be és sérülést, mérgezést vagy más (testi, lelki) egészségkárosodást, illetőleg halált okoz. Tehát jelenleg az Ön férje táppénzre lehet jogosult, amely a napi átlagkeresetének megfelelő összeg 60 %-a, de maximum naponta 6200 Ft.


        Dr. Németh Kinga, jogász
        Jogász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Kinga

        Kérdés: 2012. augusztus 13., 10:28; Megválaszolva: 2012. augusztus 15., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...