Magas trombocita szám kockázatos?

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Vérképemmel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 37. hetet betöltött kismamaként rutin vérkép során a tromobocita szám 145 Giga/L lett. Emiatt az orvosom trombocita kontroll vizsgálatot kért, ahol a következő eredmények lettek: Prothrombin (INR) 1, 0 APTT 44, 1 s Thrombin idő 14, 4 s Thrombin idő kontroll 19, 5 s Fibrinogén 4, 4 g/L Trombocita 143 Giga/L Visszanéztem a korábbi leleteimet, a trombocitaszám mindig 250 alatt volt, már az első trimeszteri vérvételen is, de szépen fokozatosan csökkent. Az orvosomhoz csak jövő héten kell mennem, és az interneten csupa negatívumot találtam a témával kapcsolatban. Szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok, milyen veszélyeket és kockázatot jelent ez a laboreredmény így a terhesség vége felé. Üdvözlettel: Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombocita témában

Kedves Kérdező!

Az Ön vérlemezkeszáma nem alacsony, vérzésveszélyt nem jelent! Terhessége előrehaladtával a thrombocytaszám lényegesen (

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. április 19., 17:17; Megválaszolva: 2011. április 20., 19:03
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Thrombocyta érték
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Az idei vérképemen 3 csillag jelent meg. Az alkalikus foszfatáz, melynek értéke: 97; a...
Magas trombocitaszám - Mi okozhatja?
Édesanyám vérképe emelkedett trombocytaszámot mutat. A hematológus csontvelőt szeretett volna venni, amibe ő nem egyezett bele. Vérhígítót nem...
800-as trombocytaszám
Tisztelt WEBORVOS! 80 éves édesanyám vérképe már néhány éve ilyen emelkedett trombocytaszámot mutat. Idén a kardiológus hematológushoz...
Trombocita
Kedves Doktornő! egy oldalukon az van, ha a thr szám magas, fokozott a vérrögösödés hajlam. Az angol wikipédia a platelet szóra egy tanulmányban...