Magas trombocita szám hat hónapos terhesen

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Párom hatodik hónapos terhes. Egy vérvizsgálat alkalmával derült ki, hogy magas a trombocita szám a vérében. A hematológus a kórelőzményre való tekintettel (elhalt csecsemők párom édesanyjánál és nagyanyjánál) Clexane 40mg injekciót írt fel, amit minden nap be kell adnia magának.
A kérdésünk az lenne, hogy az injekció-kúra nincs-e káros hatással a babára?

Válaszát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombocita témában

Tisztelt Érdeklődő!

A Clexane a babára ártalmatlan. Ha a párjának fokozott trombózishajlama van, mindenképp indokolt az injekció alkalmazása, hogy a méhen belüli magzatelhalást megelőzzék.

Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. július 16., 09:35; Megválaszolva: 2009. július 16., 09:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint