Magas trombocita szám hat hónapos terhesen

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Párom hatodik hónapos terhes. Egy vérvizsgálat alkalmával derült ki, hogy magas a trombocita szám a vérében. A hematológus a kórelőzményre való tekintettel (elhalt csecsemők párom édesanyjánál és nagyanyjánál) Clexane 40mg injekciót írt fel, amit minden nap be kell adnia magának.
A kérdésünk az lenne, hogy az injekció-kúra nincs-e káros hatással a babára?

Válaszát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombocita témában

Tisztelt Érdeklődő!

A Clexane a babára ártalmatlan. Ha a párjának fokozott trombózishajlama van, mindenképp indokolt az injekció alkalmazása, hogy a méhen belüli magzatelhalást megelőzzék.

Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. július 16., 09:35; Megválaszolva: 2009. július 16., 09:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Thrombocyta érték
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Az idei vérképemen 3 csillag jelent meg. Az alkalikus foszfatáz, melynek értéke: 97; a...
Magas trombocita szám kockázatos?
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Vérképemmel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 37. hetet betöltött kismamaként rutin vérkép során a...
Magas trombocitaszám - Mi okozhatja?
Édesanyám vérképe emelkedett trombocytaszámot mutat. A hematológus csontvelőt szeretett volna venni, amibe ő nem egyezett bele. Vérhígítót nem...
800-as trombocytaszám
Tisztelt WEBORVOS! 80 éves édesanyám vérképe már néhány éve ilyen emelkedett trombocytaszámot mutat. Idén a kardiológus hematológushoz...
Trombocita
Kedves Doktornő! egy oldalukon az van, ha a thr szám magas, fokozott a vérrögösödés hajlam. Az angol wikipédia a platelet szóra egy tanulmányban...