Clexane mértéke terhesség alatt

25 hetes terhes vagyok. Kombinált genetikai defektusom (trombofilia) van: heterozigóga leiden mutáció és még 3 faktor ami heterozigóta. A hematológus a terhesség kezdetétől syncumar helyett clexane 0, 6 -ra állított át. A nőgyógyász véleménye szerint a terhesség utolsó harmadában a koraszülés, és a méhlepény bevérzés megelőzése miatt csökkenteni kellene a clexane-t 0, 4-re. 58 kg-val lettem állapotos, most 68 kg vagyok, és tanácstalan. Sajnos magán hematológust nem találtam Veszprém környékén. Kérem, legyen kedves véleményt mondani, esetlegesen egy magán hematológus elérhetőségét megadni. Köszönöm!

Dr. Váróczy László PhD válasza thrombophilia témában

Kedves Érdeklődő!

A Clexane dózisának meghatározásakor fontos, hogy az Ön esetében volt-e manifeszt mélyvénás trombózisa és / vagy tüdőemboliája. Ha nem, akkor a 0, 4 ml Clexane elegendő, ha volt és 1 éven belül, akkor magasabb dózis kell.

Sajnos nem tudok arról, hogy ebben az országban létezne "magán" hematológiai szakrendelés: ugyanis ez egy kis szakma és több tízmilliós értékű laboratóriumi háttér nélkül lehetetlen komolyan művelni....

Kérdés: 2011. március 24., 13:54 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 20:27
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Homozigota mutans
Udvozlom! Nyaki trombozisom volt 2017 novembereben. Ott azt alkapitottak meg hogy mindket szulotol orokoltem a hibas gent, es eletem vegeig injekcioznom kell...
Haematologiai ambulancia irányitás
Üdvözlöm! A nőgyógyászom többek között haematológiai ambulanciára irányitott, thrombophylia kivizsgálás érdekében ahol: thrombophylia...
Lupus, thrombophilia
Fogamzásgátlási módszert keresnék, és szeretném tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak az alábbi eredmények mellett. Milyen változtatásokat kell...
Trombofiiai vizsgálat
Köszönöm a válaszát! A laboratóriumi főorvos azt is hozzáfüzte az APTI 44-hez, hogy pontosan fogalmazzak: Megnyult APTI, hátérértékü.fPS...
Műtét
Tisztelt dokor úr! 33 éves egészséges nő vagyok, van egy gyermekem, 2008 januárjában volt egy mélyvénás trombozisom és tüdöemboliám (boka ficam...