• ITP es a sport

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18 eves fiamnak valoszinu ITP betegsege van, igaz csak egyszer esett le a verlemezkeszama(8000-re, minden vizsgalatot elvegeztek nala, semmit nem talaltak), es a solupred szedesenek koszonhetoen 240000 fole emelkedett.Fokozatosan csokkentve abbahagytuk a gyogyszer szedeset kb. 2 honapja. Azota jol van.Ket kerdesem lenne:lehetseges hogy meggyogyult teljesen, vagy valoszinu hogy ujra visszaesik, a masodik:kezilabdazhat-e sportszeruen vagy abba kell hagynia?

        WEBBeteg szakértő válasza a ITP témában

        Kedves Érdeklődő!

        Nehezet tetszett kérdezni, mert az ITP-s esetek egy része végleg meggyógyul - ilyenkor általában valami fertőzés váltotta ki a betegséget -, más betegek viszont időről-időre visszaesnek, és ismételt kezelésekre van szükség. Azt előre megjósolni nem lehet, hogy az Ön fia melyik csoportba tartozik. Mindenesetre, ha a vérlemezkeszáma normális, nyugodtan sportolhat, súlyos sérülés veszélye csak az 50 G/l alatti érték esetén forog fenn.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 10:45:57; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: