Lemaradt leletek

Kedves Dr.Nő! Elnézését kérem,de a nagy sietségben lemaradt a legfontosabb,a leleteim.Legyen kedves átnézni,és az előző kérdésemhez ezzel együtt válaszolni.A kérdésem ez volt: A tüneteim alapján mi lehet a betegségem? Közben sajnos észrevettem,hogy csak egy leletet enged a rendszer. Igy akkor leírom ide a Pet.ct.ősszefoglaló véleményét,illetve csak azt,amiben eltérést láttak.Csontrendszer: A leképezett csontokban diffusan,inhomogénen,mérsékelten fokozott az aktivitásfelvétel, (V.S. aktív/reaktív csontvelőműködés következménye) ,de malignitásra utaló fokális tracerdúsulás nem látható.Most jön az összefoglaló: Macroscopos méretű,FDG-avid malignitás nem látható.Ágyéki gerinc mr.vizsgálat: Az SI rések megtartott tágasságúak,kontúrúak.Környezetükben oedema,sclerosis figyelhető meg.A felül a csontokban kóros,csontszerkezeti eltérés nem figyelhető meg. (a sacrum,szomszédos ileum régiók heterogén elzsírosodást mutatnak,részben már a 2020-as más intézményben készült MR-en is látszik) .L5 csigolya bal proc.transversusa tömegesebb,a sacrummal részben fúzionált.Vélemény: Sacroilietis nem igazolható.Sajnos a reumatológus dr.nő azt mondta erre,hogy nem tudja,mit jelent.Lehetséges,hogy ez is közrejátszik a fájdalmaimban? Csontizotóp vizsgálatból részlet: A gerinc és a végtagi ízületek radiofarmakon felvétele enyhén inhomogén,degeneratív jelleggel.Közepesen intenzív aktivitás többlet észlelhető,a jobb sacroiliacalis izület distalis harmadában,körűlírtabb jelleggel.Az orrmelléküregek aktivítása kissé magasabb,amely gócra utalhat.Sacroiliacalis index--bal: 1,25--jobb: 1,40 (normál érték 1,36-ig.) Vélemény: Mérsékelten fokozott osteoblast tevékenységgel járó folyamat a jobb sacroiliacalis ízület alsó harmadában,amely utalhat nagyobb valószínűséggel sacroileitisre,kisebb valószínűséggel maltformatiora.További,célzott képalkotó vizsgálatok javasoltak.Ezt írtam le fentebb,a sacrum Mr-t.Sajnos ezt sem tudta kiértékelni a dr.nő. (Reumatológus) .Kedves dr.Nő,ön tudna segíteni ebben,ezek mit jelentenek? Biztos,hogy valamennyire ezek az elváltozások is hozzá tesznek a panaszaim súlyosságához.Tanácstalan vagyok,és nagyon elkeseredett,mint ahogy előző bejegyzésemben is írtam. Nagyon köszönöm,hogy elolvasta,és bízom benne,tud valahogy segíteni. Üdvözlettel: Andrea

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza PET CT témában

Kedves Andrea!

Ez nem hematológia és szerintem már csak az évek óta fennálló, de nem körvonalazódó betegség is emellett szól. Immunológia irányában indulnék el, ott lehetnek hasonló jellegű panaszok, ha neurológia negatív volt.

Eredetileg beutalóval lehetne a legközelebbi centrumba menni, de ha nem tud, akkor nyilván kénytelen esetleg vállalni magánúton.

Kérdés: 2022. január 07., 22:22; Megválaszolva: 2022. január 09., 10:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Tüneteim alapján mi lehet a...
Kedves dr.Nő! Szeretném a segítségét és véleményét kérni,mert nagyon elvagyok keseredve a 2019-óta tartó,folyamatos fájdalommal járó...
Hematológia vérképem
A vérképemen High érték van ezeknél: asca igg eliza 27, béta2 gpi at igg cia 36, cardiolipidin ell.at igg cia 22, RF-iga, ez 60, és RF-igm 14. Mennyire...
Magvas vvt
Emelkedett vas és...
Vas értékekkel probléma