Mik az esélyeim?

T. Cím! 2011.09.20-án ileus miatt sürgő műtét történt. Obstruáló colon descendens tumort észleltek. A tumoros részt eltávolították. Utána adjuváns de gramout kezelést kaptam össz. 6 ciklust. Mivel 5fu infúzió nem volt kapható, így ftorafur caps-vel folytattam. Vérkontroll történt. Norm. labor eredményeim voltak. A cea 0.2 volt. 3 hónap mulva a cea ismét 0.2, A rákövetkező ct vizsgálat nem talált rendellenességet. Az októberi vérkontroll norm. értékek mellett a cea ismét 0.2 volt. A ct vizsgálatnál a lép alatt viszont áttét gyanu merült fel. pontosabb adatok miatt pet ct vizsgálatot végeztek rajtam, most dec. 4-én. A lelet összefoglaló véleménye: A lép alatt mesenteriálisan mlignus folyamat valószínű.Csökken dúsítású terület bal oldalon occipitalisan, tisztázására mr vizsgálat javasolt. A maximillában bal oldalon fogászati góc valószínű, a submentalis nyirokcsomók valószínűleg reaktívak. maradványköteg a lingulában. Hypererplasis prostatae. Azért fordulok Önökhöz mert a kezelő orvosommal csak jauár ellső hetében tudok találkozni, és addig lehet-e várni! Válaszukat előre is köszönöm: Tisztelettel István

Dr. Laki András válasza PET CT témában

Tisztelt Kérdező!

A PET/CT vizsgálat fokozott anyagcseréjű elváltozásokat mutat ki nagy

érzékenységgel, melyek lehetnek daganatosak, de gyulladásos jellegűek is. A

lép alatti területen valószínűsítik a rosszindulatú folyamatot, de egyértelműen nem állítják. Mindenképpen forduljon a kezelőorvosához annak megbeszélésére, hogy miként folytatódjon a kezelése. A hátralévő kb két hét azonban minden bizonnyal nem lesz hátrányos az Ön számára. A PET/CT leletben még a koponya MR vizsgálatát javasolják, bár ha itt

csökkent dúsítású területet láttak, az nem utal daganatra, inkább korábbi vérellátási zavart jelezhet. A bal állcsontban fog eredetű gyulladást, az áll alatti nyirokcsomókban is gyulladás következményét említenek és a bal

tüdő lingula nevű részében lévő maradvány köteg is valamilyen régi gyulladás nyomára utal.

Kérdés: 2012. december 21., 08:00 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 22:52
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
PET CT eredmény magyarázata
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál 2014. májusában sigmabél-végbél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Megműtötték, majd 12 kemoterápiás...
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktornő, kérdésem a leletemmel kapcsolatban lenne, nem értem pontosan.loop conisatio után ezt az eredményt kaptam. Mennyire nagy a baj?...