Laboratóriumi lelet

Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni a csatolt laborleletemmel kapcsolatban.Mostanában gyakran vannak extra szívveréseim, ezért elmentem kardiológiai kivizsgálásra.A doktornő szerint nics semmi komoly probléma, Concor Cor 1,25 mg tablettát kaptam, hogy egy kicsit visszafogja az extrákat.Viszont a vérképemmel kapcsolatban megijesztett egy kicsit, hogy magas a hemoglobin, hematokrit és a vörösvérsejt számom.Írt beutalót hematologiára.10 évre visszamenőleg megvannak a labor leleteim, többször volt ilye értékem, már 10 éve is emelkedett, 6 éve pedig ugyan ilyen mint most.Közben pedig határértéken belül voltak.Eddig senki nem szólt, hogy ez gond lenne,pedig rákérdeztem.Valóban aggódnom kéne? Válaszát előre is köszönöm.A leletet nem tudtam átküldeni, ezért utólag leírom: vorösvérsejt5.2 (4.1-5.1) hemoglobin162 (123-153) hematokrit 0.49 (0.35-0.47) MCV 95 (80-96) MCH 31 (28-33) trombocita 209 (150-450) Pothrombin idő 8.5 (7.7-9.7) MCHC 332 (310-370) májfunkció, TSH, CRP, Kreatinin, vércukor minden rendben.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza hgb témában

KEdves Kérdező!

Nem szerintem semmi gond nincs vele. Nem dohányzik? Asthma nincs? Ezeket kellene megnézni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. június 04., 16:43; Megválaszolva: 2021. június 04., 19:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérvételkor sűrű vér
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem...
Gyermek hematológia
Tisztelt Doktornő! Fiam 13,5 éves (2007.03.28) . Közérzete jó, 2019-ben kb. 4 alkalommal volt orrvérzése, az eret „megedzették”. 2020-ban...
Vérvizsgálat eredménye
Tisztelt Doktornő! 9 hónapja szinte minden hajnalban derék illetve csípőtáji fájdalomra ébredek.Nem tudok lehajolni,kell kb. 20 perc mire a zoknimat...
laboreredmény
Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha értelmezné a vérvételem eredményét! vörösvérsejt: 5, 5 Tera/L 4, 0-5, 2 ref tart Hemoglobin: 156 g/L....
Alacsony fehérvérsejt, Vas és
Tisztelt Doktornő! Fiam 15-17 éves korában több betegségen ment keresztül (alacsony fehérvérsejtszám, strafirococcus aerus okozta...