• laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha értelmezné a vérvételem eredményét! vörösvérsejt: 5, 5 Tera/L 4, 0-5, 2 ref tart Hemoglobin: 156 g/L. 120-150 ref tart Hematokrit: 0, 48 L/L. 0, 36-0, 45 ref tart Vas: 23, 2 umol/L Transzferrin: 3, 6 g/L. Transzferrin telítettség: 26%. Teljes vaskötő kapacitás: 90, 5 umol/L. 42, 8-85, 6 ref tart Kérdésem az lenne, hogy kell-e aggódnom emiatt? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Gáspár Szilvia

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a hgb témában

        Kedves Szilvia! Nem kell szerintem aggódni. Magas a hemoglobin és a hozzá tartozó paraméterek első körben a követkető esetekben: aktuálisan kevés folyadékot fogyasztott valaki, dohányzás vagy magas tengerszint feletti magasság. Ezen túl krónikus tüdőbetegségben pl asthma, COPD, és policitaemia verában (de akkor jóval magasabb! ). Szerintem nem sürgős jelleggel 2 hónap múlva ismételjék meg és akkor rendben lesz.


        Kérdés: 2018. november 29., 20:07; Megválaszolva: 2018. november 29., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: