Magas vas szint

Tisztelt Dr. Nő! Voltam laborvizsgálaton, és a vas szintem magasabb volt a megadott tartománynál (34,7 umol/l) . Háziorvosom azt gondolta azért lehet, mert túl sok alkoholt fogyasztok , de nem szoktam, laborvizsgálat előtt is utoljára másfél hete ittam egy keveset . Viszont naponta szedtem 1500 mg-os C vitamint, illetve szinte minden nap egy kis zacskó napraforgó magot ettem, ettől lehet-e ez a ki ugró érték vagy érdemes lenne-e még egy labort csináltatni? Választ előre is köszönöm ! Farkas Ádám

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza magas vas témában

Kedves Ádám!

Bár alkoholt tényleg csak maximum alkalmanként tanácsos, nem hiszem, hogy amiatt. Az étrenddel sem lehet túladagolni. Vagy semmi, érdemes egy hónap múlva kontroll (de vas mellett ferritin és transzferrin szaturáció, vérkép is), vagy elgondolni, esetleg góc nem lehet-e, pl fogászati

Kérdés: 2021. február 13., 18:43; Megválaszolva: 2021. február 14., 13:46
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma