• Magas vasszint gyermeknél normális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Lányom (12) intenzív és hónapok óta tartó hajhullása miatt kértem a gyerekorvosától vérkép elemzést. Az eredményen kiugróan magas a vas és a transzferrin szaturáció értéke. A doktorunk szerint ez csak laborhiba lehet és ne aggódjak. Azért én mégis kikérném az Ön véleményét is. Lehet egyszerre két érték is hibás, valóban nem aggódjak ezek miatt a számok miatt? Totál vaskötő kapacítás 64,7 umol/l 40,8-76,6 Vas 46,8 umol/l 9,0-21,5 Transzferrin szaturáció 61,88 % 15-45 Totál transzferrin 3,01 g/l 2,0-3,6 A gyermek semmilyen étrendkiegészítőt nem eszik. Menstruációja fél éve kezdődött. Köszönettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a magas vas témában

        KEdves Kérdező! Első körben meg kell ismételni a labort. Az rövidre zárja.


        Kérdés: 2020. szeptember 15., 16:12; Megválaszolva: 2020. szeptember 16., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!