Túl sok vas (és “negatív” koleszterin) a vérben

Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1,5 éve szédülök egész nap és mindig fáradtnak érzem magam, a fejem a tarkóm feletti részen és a halántékomnál tompán szokott “nyomni”. A koponya MRI- men nem találtak semmilyen kóros elváltozást. A nagyvérképem szerint túl sok vas és “negatív koleszterin” van a véremben. Lehet összefüggés a tüneteim és a vérképem között? Ha igen, mit tegyek és mi ennek a biológiai magyarázata? Milyen betegség okozhatja nálam ezeket a tüneteket? Milyen gyógymód van erre? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza laborvizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Konkrét értékek nélkül nem tudom, mennyire lehetnek kórosak ezek. Vérnyomás, pulzus rendben van? Pajzsmirigy (TSH) irányában a vérvétel rendben?

Kérdés: 2021. január 28., 18:47; Megválaszolva: 2021. január 29., 23:04
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma