Folyamatos aggódás

Tisztelt Doktornő! Már többször írtam Önnek és köszönöm az eddigi válaszait. Az elmúlt kb.fél éves időszakban,több kivizsgáláson is voltam,illetve decemberben kórházban is hányásos betegséggel. A szokásos éves szűrések megvoltak tavaly ősszel,mint mammográfia,nőgyógyászati rákszűrés és ultrahang,tüdőszűrő,bőrgyógyászaton anyajegy vizsgálat.Ezen kívül migrén miatt koponya mr, orr melléküreg röntgen,kétirányú mellkas röntgen, fül-orr gége vizsgálat,nyaki nyirokcsomó és pajzsmirigy uh, hasi uh,1 évvel ezelőtt pedig kardiológián is voltam szív ultrahangon és volt már több EKG-m is,illetve fogászat. Vérvétel 4 db volt az elmúlt 6 hónapban. Ezek után az eredmények egy vese ciszta ,egy agyi arachnoid 3mm-es ciszta jobb oldalon temporálisan, illetve a pajzsmirigyemben kicsi echoszegény göb van. Ezekkel azt mondták nincs jelenleg teendőm. Most várok gyomortükrözésre, reflux miatt, és koponya ct-re a fülem mögötti csontkinövés miatt,ami 2 és fél éve ott van de eddig azt mondták ciszta és nincs vele teendő,de az ultrahang nem cisztának mutatja,hanem feltehetőleg csontkinövésnek. Ez egyébként nem nőtt az évek alatt. A problémám az,hogy a vérképemen mindig magas a vörösvértest süllyedés, van hogy 41-48,de most újra 59 . Évek óta így mozog. A CRP normális. Hematológián enyhe fokú normochrom anémiát állapítottak meg, a hemoglobinom, az MCH értékem és a vasam kicsit alacsonyabb 119 ,26,4, a vasam pedig 7,1. De ezek javultak mert eddig alacsonyabbak voltak még ennél is. Ezenkívül az éretlen granulocitám (IG%) lett a decemberi 0,30 helyett, 1,00 (0,60 a felső határ) . Az abszolút IG az rendben van. Ami még eltér az a vizelet és a szérum amilázam,a vizelet 640 és 740 között változik évek óta, a szérum pedig 108 majd most 103. De a lipáz és a többi májenzim stb érték normális. A legutolsó vérvételem a menzeszemkor volt,nem tudom ez befolyásolja e a vvt-t,hogy újra 59 lett. Hematológián azt mondták egyenlőre nincs teendő de ellenőrzés indokolt,és fogászati, fül-orr-gége és nőgyógyászati góckutatás is kellene,de ilyen irányú vizsgálatokon már voltam fél éven belül. Nem értem miért ilyenek az értékeim,olyan mintha lenne valami probléma de nem tudom mi az. Időnként (pár havonta) nőgyógyászati gyulladásom van azt kúppal kezelem,vagy volt októberben erős ínygyulladásom,arra Flector port szedtem 1 hétig. Volt hányás-hasmenés betegség decemberben, de amúgy szerencsére nem vagyok beteges. Régóta megfázva sem voltam. Álmos és fáradékony szoktam lenni,de nem is alszok hétköznap 5 óránál többet és a szedett gyógyszereim is álmosíthatnak...gondolom. Hajlamos vagyok az aggódásra,szorongásom és depresszióm miatt régóta szedek citapramot és rivotrilt a legkisebb dózisban,illetve fájdalomcsillapítókat a migrénemre (paracetamol,diclofenák és ibuprofen tartalmúak) . Kérem szíves tanácsát hová forduljak még,miért lehet magas a vvt és miért az IG%? Nem tudom mit tegyek,hogy megnyugodjak,attól is félek,hogy a hematológián azért kell ellenőrizni mert gond lehet. Vagy csak az anémia miatt ajánlott? A fent leírtak alapján kérem szíves véleményét,hogy Ön szerint kell e aggódnom,vagy próbáljak meg nem foglalkozni vele. Köszönöm szépen előre is és elnézést hogy hosszú lett.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza we témában

Kedves Kérdező!

A neutrofil szám jó. A magasabb We ha ennyi minden ki volt vizsgálva, nem hiszem, hogy tovább kellene menni. Autoimmun betegség nem lehet, ennyi merül fel. Szerintem gondolja át, pánikbetegség vagy szorongás nem lehet e ami rontja a képet, mert ilyen sok vizsgálat mellé, nem hiszem, hogy kifejezetten kell-e.

Kérdés: 2021. január 26., 11:40; Megválaszolva: 2021. január 28., 08:29
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint
Vas szedése alatt vérvétel
Kedves Doktornő! Egy hétig szedtem a Maltofert, közben labort csináltattam. Vérvétel előtti 24 órában nem szedtem a vasat. Az eredményem teljesen...
Laboreredmények értékelése
Kedves Doktornő! 32 éves nő vagyok, közel 8 éve pajzsmirigy alulműködésre szedek Letroxot, változó adagolással (terhesség alatt, gyermekem...