Limfocita alacsony száma

Tisztelt Doktornő! Kérem legyen a segítségemre. Egy éve melldaganat miatt sugárkezelésben részesültem. Sajnos a fehérvérsejt számom azóta sem emelkedett soha 4 Giga/l fölé. A neutrofil granulocitám 2,5 körül mozog. Szedem a Letrozole 2,5 mg tablettát. Gyakran vannak infekcióim. Jelenleg sem vagyok jól. A vérképem eredménye: FVS: 4 G/l; VVT: 4,1; HTC: 0,39; MCV: 96; Neutrofil gr.: 72,4 % (50-70 tartomány) ; limfocita: 19,3 % (25-40 tartomány) ;limfocita: 0,78 (1,1-4,5 G/l) , a neutrofil gr. most: 2,8 g/L. Ön szerint ez az alacsony limfocita mire utalhat? Kb 2 hete Suprax terápiát kaptam húgyúti infekció miatt, most enyhén egy területen a bordaközti izmaim fájnak. Nem köhögök, lázam nincs. Illetve érdemes hematológust felkeresnem a tartósan alacsonyabb fvs szint miatt? Tisztelettel köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza laborvizsgálat témában

Kedves Andrea!

Elvileg lehet a sugárkezelés miatt, de nyilván nagyon kis esélye mindig van, hogy másodlagos csontvelő elégtelensége van. Ezzel jelenleg amigí a neutrofil száma 2 feletti nincs teendő, de nem sürgős jelleggel kérhet időpontot hematológiára, hogy ott is elküldjék a szükséges vizsgálatokat.

Kérdés: 2021. január 21., 13:34; Megválaszolva: 2021. január 21., 16:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Véralavadás
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy ma megkapott leleteimbem normálisak-e a következő értékek, jelent-e bármilyen kockázatot: INR:...
Túl sok vas (és “negatív”...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1,5 éve szédülök egész nap és mindig fáradtnak érzem magam, a fejem a tarkóm feletti részen és a halántékomnál...
Nagy lehet a baj? 2.
Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a múltkori gyors válaszát. Én kérdeztem az Mds-el kapcsolatban. Ma vérvételem volt és szerencsére...
Laboreredmény
Nagy lehet a baj?