Nagy lehet a baj?

Tisztelt Doktornő! 2020 ban 2 vérvételem is volt. Augusztusban korábbi vérszegénység miatt, decemberben viszont erős fejfájás, hányás és hasmenés miatt amivel a sürgősségire kerültem, ott helyben nézték a vérképet. Azt mondták vírus és nem találtak nagyobb bajt. Volt koponya ct, mellkas röntgen. A fehérvérsejt szám rendben volt mind a kettőn: 6,61 majd 8,840. (4,4-11,3) . Vörösvértest szám is rendben 4, 32 majd 4,43 (4,10-5,20) . A hemoglobin csak picivel alacsonyabb: 117 majd 115. (120 az alsó határ) A se-alfa amiláz 108 majd 103 (100 a felső határ) . Lipáz rendben. Neutrofil magas lett: 76,10 majd 86 % (70 a felső határ) . A limphocita 15 majd 8 (az alsó határ 20) Az abszolut limphocita csak a decemberin alacsony 0,720 (0,800 az alsó határ) . Illetve szintén a decemberin a Got magasabb 48 (0-37-ig jó) és az Rdw-Sd alacsonyabb 39,4 (az alsó határ 41,2) . A többi érték rendben van mind a két leleten: Trombocita 290 majd 297, monocita 5,5 majd 3, eusophil 1 majd 2, basophil 0.20 majd 0 de ezek mind határon belül vannak. Voltam nyaki nyirokcsomó és pajzsmirigy ultrahangon tegnap, ott is rendben volt minden. Bár 1-2 nyirokcsomó kb 1-1,5 centis, de az ottani doktornő szerint rendben van, szerinte azokat a 2 héttel ezelőtti vírus okozta. Kaptam Hematológiára beutalót amin a myelodysplasticus szindróma a vélt diagnózis. Sajnos utána néztem ennek a betegségnek és nagyon rossz. Rettenetesen félek, hogy ilyen komoly bajom lehet 40 évesen. A másik eshetőség amit olvastam az alacsony limphocita miatt az a leukémia. Tudom hogy vizsgálat nélkül nem mondható ki biztosan, de legyen szíves elmondani a véleményét a fentiek alapján. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza laborvizsgálat témában

KEdves Kérdező!

Szerintem fel sem merül MDS. LEhet egy kontroll vérkép két hónapra rá, egyenlőre más nem. Így a hematológia sem sürgős.

Kérdés: 2021. január 05., 23:37; Megválaszolva: 2021. január 06., 08:26
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma