Vérkép eredmény

Tisztelt Doktornő! Fél évente elszoktam menni egy általános labor vizsgálatra. 4 érték kivételével minden jó lett. Ez a 4 érték a normál tartományon kívül van: Húgysav: nekem 183 umol/l normálérték:208-428 Monocita: nekem 11,7% normál:3,0-10,0 HGB: nekem 172 g/l normál:130-165 HCT: nekem 0,51 normál:0,39-0,50 Nem iszom, illetve nem is dohányzok Ezek az eltérések jelenthetnek valami komolyabb bajt vagy minimális eltérések? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a laborvizsgálat témában

Kedves Kérdező! Ha nem dohányzik, érdemes majd a vérképet 2-3 hónap múlvs ellenőriztetni. A hgb érték minimálisa nmagasabb, nincs e asthma, krónikus kégúti betegség (emiatt nem sürgősen tüdőgyógyász megnézheti). A többinek nincs jelentősége.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. január 05., 11:13; Megválaszolva: 2021. január 05., 14:47
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nagy lehet a baj? 2.
Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a múltkori gyors válaszát. Én kérdeztem az Mds-el kapcsolatban. Ma vérvételem volt és szerencsére az...
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Tisztelt Dr Nő! 2020 Dec. elején kisebb dudort vettem észre a nyakamon kulcscsontom felett. Utána másik oldalt is. Háziorvos további kivizsgálásra...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Tisztelt Doktornő! A férjem (35) diagnosztizált hajas sejtes leukémiával küzd, jelenleg interferonos kezelés alatt áll. Hamarosan kezdődik a Litak...
Laboreredmény
Kedves Doktornő! Csatolom a laboreredményemet. Van benne több eltérés is, érdeklődnék, hogy ezek az eltérések utalnak -e valamilyen betegségre...
Nagy lehet a baj?
Tisztelt Doktornő! 2020 ban 2 vérvételem is volt. Augusztusban korábbi vérszegénység miatt, decemberben viszont erős fejfájás, hányás és...