CML, Covid 19

Kedves Doktornő! Többször kértem már tanácsot Öntől, amit ezúton is köszönök. 2011-ben diagnosztizáltak CML-el, 7,5 évig szedtem imatinibet, 2018. novemberében hagytam el a gyógyszert. Jelenleg is 0,000% a PCR értékem. Most viszont tanácstalan vagyok abban,vajon mennyire jelent veszélyt rám a jelenlegi járvány. Óvodapedagógusként nem tudom mennyire ajánlott ebben a helyzetben,CML-esként dolgoznom. Jelenleg táppénzen vagyok. Félek visszamenni dolgozni..Teljesen tanácstalan vagyok.Ön mit tanácsol? Jobb ha itthon maradok,vagy visszamehetek dolgozni? Annyit még zárójelben megjegyeznék,hogy nagyon könnyen elkapok mindent az óvodában. Elég, ha nem saját evőeszközzel étkezem. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza cml covid témában

Kedves Melinda!

Nehéz mit mondani, mert a járvány nem "harapódzott" el most olyan mérttékben mint gondoltuk, de ez nem a vége. Tekintettel arra, hogy még sokáig gond lehet, talán éppen pont most mennék vissza még dolgozni. Elvileg nem kellene sokkal gyengébben működjön az immunrendszere. De! Kezelőorvos véleményét aki ismeri személyesen kikérném telefonon.

Kérdés: 2020. május 19., 16:10; Megválaszolva: 2020. május 20., 14:40
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...
Be lehet adni az oltast?
Tisztelt Doktorno! Holnapra kaptam idopontot AstraZeneca olasra. 2 napja enyhen faj a torkom, orrdugulasom van. Karomba enyhe izonlmfajdalon van, neha...
Véralavadás
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy ma megkapott leleteimbem normálisak-e a következő értékek, jelent-e bármilyen kockázatot: INR:...