Cukorbetegség?

Tisztelt Doktornő! Covid fertőzés után elmentem pár vizsgálatot végezni, és közöttük volt a cukorterhelés vizsgálat is. Május 10-én volt. (Cukor 0': 5.00 60': 9.5 120': 8.7 Inzulin: 6.9 42.8 68.8) IGT-t diagonalizáltak nálam, amitől teljesen kiborultam és már szorongás/depresszió közeli állapotban voltam. Covid óta mai napig tartó gyomorpanaszaim vannak, ez befolyásolhatta az eredményt? Idén több laborvizsgálatom is volt, amelyeken az éhgyomri értétekek ezek voltak: 2021.02. hó -> 4.6 2021.04. hó -> 4.3 2021.05. hó -> 5.0 (cukorterhelés előtt) 5.15 (labor) 2021.07.hó-> 5.22 Volt Májusban A1C mérés is annak az eredménye 5.3% lett. Ezek alapján az eredmények alapján, hogy folyamatosan magasabb éhgyomri cukrot mértek, meg vagyok ijedve, hogy cukorbeteg leszek, és félek, hogy 1-es típusú. Utóbbi pár hónapban néha mértem a vércukrom, ilyesmi eredményekkel.: éhgyomri 5.5 1 órás 7.7 2 órás 5.5 körülire ment vissza. Aztán mai nap úgy döntöttem mérek egy cukrot étkezés után . 1 óra elteltével 9.2 volt az eredmény 2 óra elteltével pedig 6.7. Ezen a héten éjszaka kell dolgoznom, az okozhatta ezt a nagy kilengést? . Nagyon megijedtem. Most félek, hogy pár hónapon belül cukorbeteg leszek. Laboreredményeken minden eredményem teljesen jó. Szoktam szedni Krómot, C vitamint, D vitamint Omega 3 olajat. Mitől lehetnek ezek a cukorértékeim, nagyon megvagyok ijedve.Covid válthatta ki? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza covid utáni magas vércukor témában

Kedves Kérdező !

A covid valóban diabetogén hatású lehet, a leletek alapján van saját inzulin termelése, és jók az éhomi értékei ezért nincs ok az aggodalomra. Az IGT egy 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapot. Egyenlőre életmód váltást, tudatos táplálkozást, natív cukormentes diétát ,D vitamin pótlást év követést javaslok. A gyomorfájdalomra első körben probiotikus kúra, ha nem javul, további kivizsgálás szükséges. 1,5 órás értékeket mérjen evés után. és 3 havonta nézessen HbA1c vizsgálatot.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. szeptember 21., 20:15; Megválaszolva: 2021. szeptember 22., 18:56
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
GDM - utógondozás
Inzulin rezisztencia
Lekvár fruktózzal édesítve
Tisztelt Szakorvosnő! Az lenne a kérdésem, hogy kettes típusú cukorbetegség esetén fogyasztható házi készítésű eperlekvár, amelyben 1 kg...
Fruktóz, rosszullét