• Laboreredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes, Jó napot kívánok! A napokban magán úton elmentem vérvizsgálatra, mivel idén többféle gondom is volt (5 éve gyökérkezelt fogról kiderült, hogy gyulladt, mert anno kifelejtettek egy csatornát kitisztítani, ezzel egyidőben hajhullásom volt, majd egy feltehetőleg bakteriális eredetű hüvelyfertőzésem is). Az ősz folyamán sokszor betegedtem le a kisfiam révén, aki bölcsis lett és mindenfélét elkapott a közösségben, közben visszamentem dolgozni, sokszor nem figyeltem oda a rendszeres és megfelelő táplálkozásra. Mivel korábban is fennállt nálam vashiányos vérszegénység feltételeztem, hogy most is az állhat fenn, illetve még terhesség alatt volt pajzsmirigytúlműködésem. A következő laborértékek is egy influenza szerű megbetegedés plusz felfázás után pár napra megejtett vérvétel eredményei, amikoris 5. napja szedtem antibiotikumot (idén már harmadjára írtak fel), pontosabban Zinnat-ot, 500mg-ot naponta kétszer. A kérdésem az lenne, hogy elegendő vasat (vagy mást is mellette) szednem, vagy ajánlott lenne tovább mennem kivizsgálásokra, és amennyiben utóbbi milyen orvoshoz forduljak? Bár már tinédzserkorom óta sejthető volt, hogy vérszegény lettem (eleinte erősek voltak a menstruációim és egyszer sajnos a kutyánktól sikerült bélférget összeszednie az egész családnak), a felnőttkori oka nem derült ki még számomra, de az igaz, hogy sohasem voltam egy nagy evő. A súlyommal viszont nincs problémám szerencsére, nem ingadozik (165 cm magas és 57 kg vagyok), a vérnyomásom általában alacsony (általában 1-1, 5 l vizet iszom egy nap), és már megszoktam, hogy fáradékony vagyok, emiatt nem is sportoltam semmit eddig. Tehát csatolom a laboreredményemet. Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel,

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vas témában

        Kedves Kérdező! Vashiányos vérszegény az látszik. Ez egy tünet, bár sokszor nincs meg az oka, keresni kell. Nőnél nőgyógyászati az első, esetleg felszívódási zavar. Menjen nőgyógyászhozc ill belgyógyászatra. A pótlás csak fél megoldás, a tünetet szünteti de az okot nem. A pajzsmirigyet én megnézném három hónap múlva, azzal most nincs teendő


        Kérdés: 2018. december 21., 04:34; Megválaszolva: 2018. december 25., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)