• Ismeretlen eredetű rosszulléttel kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Panaszaim kb három hete kezdődtek. Az egyik éjszaka teljesen leizzadtam, erre ébredtem fel. Majd fekvéskor állandó szívdobogásérzet jött elő, többször éreztem szabálytalan szívverést. Ezzel korábban is volt már gondom, pajzsmirigy alulműködés miatt (autoimmun thyreoiditis). Erre korábban Letrox nevű gyógyszert szedtem, de mivel amellett is panaszaim voltak, nem kell szednem a gyógyszert, míg a TSH normál értékek között van. A TSH, T3, T4 értékek jelenleg rendben vannak (TSH 2, 82, T4 14, 9, T3 5, 93). Három hete ezen felül a további panaszok állnak fenn: fejfájás, koncentrációs zavar, álmatlanság, fáradtságérzet, idegesség, rossz közérzet, letörtség, szédülés. Kétszer volt kiugró vérnyomásérték (az ügyeleten 172/108 110 pulzus-ekkor kaptam gyógyszereket, majd rá egy hétre a sürgősségein 178/122 110-ekkor nem kaptam semmit és magától vissza is ment normális értékre). Arcom többször kipirosodik, ég. Lábaim elnehezültek, alig tudok feljönni a lépcsőn. Nagyfokú bőrszárazság és sajnos viszket is (a has alsó részén, illetve mindkét oldalamon), bár ez már régebb óta fenn áll, sokszor szinte hámlik a bőröm, hiába használok extra száraz bőrre testápolót. A nyakam és a mellkasom közötti részen is állandó pirosság van kb három hete. Nem ég, nem viszket, csak piros. Glaucómám van, három havonta rendszeres ellenőrzésen veszek részt, szemcseppet nem használok, szemnyomásom normál értéken van. Látásom rendben van. A korábbi pajzsmirigy gondom miatt napi kétszer szedek metoprolol Z Hexal 25 mg tablettát. A vérnyomásommal korábban nem volt gond. A kiugró értékek miatt kaptam Valsacort este 80 mg. Emellett viszont elkezdtek égni és fájni, húzódni az izmaim és megint volt egy kiugró vérnyomásértékem 178/122 és 110 pulzus, ekkor a sürgősségin a gyógyszert átállították Coverex As 10 mg reggel. Készült EKG az teljesen rendben volt. Eltérést nem mutatott. Adtak még Frontin tablettát is, ebből este szedek 0, 25 mg-ot, emellett tökéletesen tudok aludni. Nagyfokú stressz is ért mostanában, családi okok miatt, valamint a munkám is elég sok idegeskedéssel jár. A vérnyomásom most szerintem rendben van, általában 101-110 között az első érték a második 64-74 között, a pulzuson pedig 58-70 között mozog. Kétszer volt ez alatt a három hét alatt olyan jellegű rosszullét is, mikor el kezdett sötétülni minden, nem nagyon hallottam, hogy mit beszélnek hozzám és az ájulás kerülgetett, levert a víz és elkezdett égni a bőröm alatt, főként a hátamon. Nagyon megijedtem. Ekkor volt az egyik kiugró vérnyomásérték, ami után a sürgősségin kötöttem ki. Elég sokszor lever a víz, melegem van, bár ez már fiatal korom óta így van, a mensturációm mostanság előfordul, hogy nem rendszeres kb 2-3 hetet csúszik, fiatal korom óta voltak ilyen problémáim, de jó pár éve rendszeres volt a vérzésem. (165 cm és 101 kg vagyok). A pajzsmirigy szakrendelésen és a sürgősségin is azt javasolták, hogy vizsgáltassam ki a hormonjaimat, mert ezek előrejött változókori tünetek. Jártam laborban, mindent megcsináltattam, ezt mellékletben küldöm Önnek. A progeszteron szint lett egyedül alacsony, minden más rendben van. Az utolsó vérzésem november 4-én indult. Jelenleg 32 napra jött meg. Még egy inzulinrezisztencia vizsgálat vár rám csütörtökön. Nem tudom, hogy hova merre menjek tovább. Ebben kérném segítségét! Köszönettel: Andrea

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérnyomás témában

        Kedves Andrea! A vérnyomása legyen biztosan rendben, ha kiugró értékei vannak ABPM vizsgálat kellene, és mivel a panaszait nem tudjuk okozza e rendszertelen vagy szapora szívverés, egy 24 órás szívritmust ellenőrző vizsgálat, a Holter. Természetesen minden panasza javulna, ha ideális testsúlya lenne. A vérnyomás is. Az inzulinrezisztencia vizsgálattól sem tudom mit várunk, mert nyilván hosszú évek alatt a magas testsúly miatt nagy az esély a cukorbetegség kialakulására. És mivel ez tény, jelenleg mindennek a terápiája a testsúly normalizálására törekvés. A laborjai elméletileg nagy eltérést nem jeleznek, a nőgyógyászati hormonokat természetesen a nőgyógyásznak is kell értékelnie. Természetesen ez mind "könyű" amit én leírtam, ezekhez mind leht és kell is segítséget kérni! Akár dietetikusra gondolok akár belgyógyászra.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 18., 18:10; Megválaszolva: 2018. november 18., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 28 éves CML-es beteg vagyok. 7,5 évig imatinibet szedtem, 8 hónapja nem szedek gyógyszert, azóta a PCR-em 0,000-ról nem mozdul. Viszont a gyógyszer leállás után feltűnően magasabb lett a hemoglobin szintem. A többi érték...
        Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok. 2006-ban átestem EBV CMV fertőzésen, mely fertőzések óta a vérképem minden egyes vizsgált alkalommal (évente legalább egyszer történik vérvétel) relatív, mérsékelt limfocitózisra utaló képet...
        Kedves Dr.Nő! Kisfiam vérképén eltérés van,értékelésében kérném segítségét. Eltérés: NRBC 0,1% Absz.Lymphocyta 1.990 G/l Lymphocyta 29% Eosinophil 17% Absz.Eosinophil 1,210 G/L MCH 26.6 pg RDW-SD 35.9 fl A többi értéke jó. CRP...
        Üdvözlöm.a proplémám a következő:kb 1,5honapja érzékenyek és néha fájnak a nyirokcsomóim a lágyék,hónalj,és nyaki régiókban mind a két oldalt,ez a fájdalom,érzékenység változó.a háziorvos vérképet csináltatott ami teljesen...
        Tisztelt Címzett! A mellékelten csatolt véreredmény értékelésére vagyok kíváncsi.Nézettem folsavat, mg,agyalapi mirigy hormonjait, kortizolt, prolaktint, minden értékem megfelelő. Viszont alacsonyabb lett a trombocita számom, azt szeretném...
        Kedves Doktornő! A fülem mögött kisebb csomók lettek, mivel nem fájt nem foglalkoztam vele! De most nagyon megijedtem, mert a hajam rettenetesen kezdett hullani, a fejbőröm viszket és időnként valami sárgás folyadék is jön a fejemből!...
        Kedves Doktornő! Vannak autoimmun betegségeim (hashimoto, sjögren), ezek miatt eléggé félek a limfómától, mert tudom, hogy megnő az esély erre ezeknél a betegségeknél. Nemrég észrevettem, hogy a bal fülem mögötti csonton egy pici csomó...
        Kedves Doktornő! 2017 júniusában mélyvénás trombózissal kerültem kórházba. Egy hét után találtak egy másik trombózist is, így végül bal oldalon térdtől hasközépig terjedő, jobb oldalon pedig a combtő szakaszában találtak...
        Tisztelt Doktornő! 4 évig jártam plazmaferezisre, kb a 2. év közepén derült ki, hogy egy autoimmun betegségem van ( colitis ulcerosa), mely nekem mindvégig tünetmentes volt, gyógyszerezni is minimálisan kellett. Már abbahagytam a plazmaadást,...