• vérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát! Kiegészítésként hozzáteszem: Nem kapok semmilyen vérhigító(bőr alá)készítményt.Tünetként néha előfordul, hogy, lila foltot, bevérzést veszek észre magamon, vagy vérvétel után tovább kell nyomnom a tű helyét. Az alacsona trombocyta szám 3 éve fordult elő először, és azóta tart.Érdekessége a dolognak, hogy akkor volt a válásom, ami sok stresszel járt.Pár hét alatt 10kg-ot fogytam.(163cm magas vagyok, és 60kg-ról 50-re fogytam) Voltam Hematológusnál Kecskeméten 2 éve, de a vérvizsálaton kívül semmi nem történt. Akkori értékem 92 volt. Annyit mondtak, hogy kerüljem a vérhigító hatású gyógyszereket. Az biztos, hogy ha elkezdem szedni az Aspirint, a laborban ellenőriztetni fogom az értéket.Nem tudom mást mit tehetnék! Tisztelettel:Molnár Marianna

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérzékenység témában

        Kedves Marianna! Az alacsony thrombocyta számnak azért legtöbbször oka van. Nem tudom milyen vérvétel történt két éve, de ilyen esetben számos vizsgálatot végzünk betegségek és okok keresésére (pl. von Willebrand betegség, ITP, thrombocyta aggregáció vizsgálat), és így leggyakrabban találunk a háttérben valamilyen eltérést. Ezt azért is fontos tudni, mert ilyenkor nem adunk aspirint sem. Márpedig ha azt modták két éve hogy kerülje a vérhígítót, akkor nem biztos hogy az aspirint is erőltetni kellene. 100 feletti thrombocyta esetén ugyan szedheti, de ki tudja, nem csökken-e mellette. Mindenesetre ha bármilyen vérzést észlel, azonnal függessze fel. Én az aktuális helyzetet is figyelembe véve kérnénk szakvéleményezést hemosztázis szakrendelésen (nem tudom hol van ilyen Önhöz közel. Szolnokon ill. Debrecenben biztosan van).


        Kérdés: 2016. január 09., 16:54; Megválaszolva: 2016. január 09., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)